Στον αέρα οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με τις συμβάσεις


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου (HealthReport.gr)
Στην αναμονή είναι χιλιάδες ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί που συνεργάζονται με τον μεγαλύτερο φορέα υγείας της χώρας τον ΕΟΠΥΥ.
Το ρευστό του οργανισμού έχει τελειώσει προ πολλού και είναι άγνωστο όχι μόνο αν θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες που έχουν παράσχει, αλλά και το τι συμβάσεις θα γίνουν στο άμεσο μέλλον.
Άλλωστε το ότι ο ΕΟΠΥΥ δε διαθέτει χρήματα για τους ιδιώτες παρόχους του είναι γνωστό, δεδομένου πως έχει ήδη διαμηνύσει πως οι πάροχοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή, ενώ στους φαρμακοποιούς θα καταβάλει μόλις τα μισά από αυτά που πρέπει.
Οι ιδιώτες γιατροί από την άλλη αναμένουν εκτός από τα χρήματά τους, τι θα γίνει με τις νέες συμβάσεις δεδομένου ότι λήγουν στο τέλος Ιουνίου. Οι συμβάσεις των γιατρών είναι στην κυριολεξία στον αέρα αφού μέχρι σήμερα δε φαίνεται να υπήρχε πολιτική απόφαση για να γίνει διαπραγμάτευση με τον κλάδο.

Είναι ενδεικτικό ότι ειδικά στους κλινικούς γιατρούς έχουν γίνει τέσσερις παρατάσεις
συμβάσεων από το 2012 που πρωτοξεκίνησε η συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, οπότε και είχε γίνει η αρχική σύμβαση διάρκειας δύο ετών. Οι παρατάσεις ξεκίνησαν συστηματικά από το 2014 και μετά.
Πάντως από το 2012 απαγορεύτηκε η είσοδος νέων γιατρών στον ΕΟΠΥΥ με εξαίρεση τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ που τους δόθηκε η δυνατότητα για ένα εξάμηνο να συνάψουν συνεργασία λόγω της απομάκρυνσής τους από τις δημόσιες δομές.
Ο κλάδος εδώ και καιρό περιμένει να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για να γίνει επαναδιαπραγμάτευση τόσο για τις αμοιβές όσο και για τους όρους συνεργασίας.
Άλλωστε οι πρώτες συμβάσεις το 2012 είχαν γίνει με τέτοια προχειρότητα που είχαν σταλεί με …φαξ και χωρίς μάλιστα να υπάρχει υπογραφή και των δύο συμβαλλόμενων.

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα εξετάσει από την αρχή όλη τη συμφωνία και δεν αποκλείεται να δώσει δικαίωμα σε περισσότερους γιατρούς να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά με πολύ λιγότερα χρήματα από ότι σήμερα. Και αυτό διότι θα υπάρχουν συγκεκριμένα κονδύλια για κάθε περιοχή που θα μπορούν να μοιραστούν στους κλινικούς γιατρούς για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.
Να σημειωθεί πάντως πως ενώ έχει ορισθεί πλαφόν για τις διαγνωστικές πράξεις ανά νομό, από την άλλη δεν έχει ορισθεί ανώτατο όριο των επισκέψεων στους κλινικούς ιατρούς.
Ωστόσο όλα είναι ανοικτά και εξαρτώνται από τη συνολική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ αλλά και την πλήρη λειτουργία των δημοσίων δομών του ΠΕΔΥ, η οποία ωστόσο φαίνεται να αργεί…


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons