Ο ΙΣΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη υγειονομική εγκατάλειψη των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών της χώρας


Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 15:15

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει την αγανάκτησή του, για την υγειονομική εγκατάλειψη των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών της χώρας και καλεί το υπουργείο Υγείας να δώσει άμεση λύση στα σοβαρά υγειονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές οι περιοχές.

Η σύσσωμη παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τήλου, σε ένδειξη αγανάκτησης για την έλλειψη γιατρού στο νησί, αναδεικνύει την απόγνωση των κάτοικων αυτών των περιοχών που έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος του Θεού.

Οι κάτοικοι της Τήλου έμειναν χωρίς στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού ούτε αντικατάσταση του γιατρού που αποχώρησε υπήρξε, αλλά ούτε και νοσηλευτικό προσωπικό για τις ανάγκες των εκατοντάδων κατοίκων του νησιού υπάρχει. Την ώρα μάλιστα που το νησί έμεινε και χωρίς ναυτιλιακή κάλυψη.

«Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση όχι μόνο απειλεί την υγεία και τη ζωή των κατοίκων των νησιωτικών μας περιοχών αλλά και εκθέτει τη χώρα μας, εν όψει της τουριστικής περιόδου», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και προσθέτει:

«Στα περισσότερα νησιά μας οι δομές της πρωτοβάθμιας αλλά και της
δευτεροβάθμιας περίθαλψης όπου υπάρχουν, βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης αφού λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και υλικά. Μάλιστα το υγειονομικό πρόβλημα, σε ορισμένα νησιά έχει γιγαντωθεί το τελευταίο διάστημα, λόγω της εισροής μεταναστών. Οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας τα τελευταία χρόνια, έχουν τεράστια ευθύνη, για αυτή την κατάσταση ,καθώς συστηματικά αδιαφόρησαν για την υγειονομική θωράκιση των νησιωτικών και ακριτικών μας περιοχών».

Ο ΙΣΑ έχει κατά επανάληψη ζητήσει την άμεση υγειονομική θωράκιση των νησιών και των ακριτικών περιοχών τους χώρας καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις. Ειδικότερα μεταξύ άλλων προτείνει:

•Την άμεση στελέχωση των νησιωτικών ιατρείων με γιατρούς ειδικότητας γενικής ιατρικής με εξειδίκευση στην παροχή πρώτων βοηθειών.

•Την παροχή μισθολογικών και άλλων κινήτρων τους γιατρούς που μετακινούνται στη νησιωτική Ελλάδα και στις ακριτικές περιοχές παράλληλα με τη δέσμευση τουλάχιστον τριετούς θητείας.

•Να εφοδιαστούν τα νησιά με συστήματα τηλεματικής με δεδομένο ότι το κόστος από τις αναίτιες αεροδιακομιδές ετησίως είναι πολύ υψηλότερο από το ετήσιο μισθολογικό κόστος στελέχωσης ιατρείων σε κάθε νησί.

•Να προγραμματιστούν περιοδικοί προσυμπτωματικοί έλεγχοι της Υγείας των πληθυσμών από τα Νομαρχιακά Νοσοκομεία των μεγαλύτερων Δήμων με παράλληλη χορήγηση της κάρτας Υγείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ   ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons