Ξεφεύγει ο έλεγχος στον ΕΟΠΥΥ!

Ενδεικτικό της υστέρησης με την οποία βρίσκεται κάθε μήνα αντιμέτωπος ο ΕΟΠΥΥ είναι πως ενώ για το πρώτο δίμηνο έπρεπε να είχε δεχτεί από τα ασφαλιστικά 650 εκατ. ευρώ, τελικά στα ταμεία μπήκαν μόλις 250 εκατ. ευρώ, ενώ η καθυστέρηση στην απόδοση των οφειλών συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό και το επόμενο διάστημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι οφειλές προς τους παρόχους Υγείας (ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, φαρμακευτικές επιχειρήσεις, φαρμακεία και γιατρούς) που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ να καθίστανται ληξιπρόθεσμες, δεδομένου πως ο Οργανισμός αδυνατεί πλέον πρακτικά να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του. Η “άτυπη στάση πληρωμών” έχει ξεκινήσει ήδη από τον Ιανουάριο, που παραμένει ο τελευταίος μήνας ο οποίος έχει αποπληρωθεί στους παρόχους μέχρι τώρα.

Την ίδια ώρα, με το σταγονόμετρο φτάνει στον ΕΟΠΥΥ και η κρατική επιχορήγηση. Όπως εξηγεί στο Capital.gr ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός, η ροή των κρατικών κονδυλίων έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με το Μάρτιο, σε καμία περίπτωση εντούτοις δεν έχει ακόμη ομαλοποιηθεί. Κανονικά η κρατική επιχορήγηση δίνεται στον ΕΟΠΥΥ στις αρχές κάθε μήνα, ήδη όμως δεν έχει καταβληθεί η επιχορήγηση του Μαΐου ύψους 43,5 εκατ. ευρώ, ενώ αν προστεθούν και προηγούμενες οφειλές, η “τρύπα” στον ΕΟΠΥΥ από την κρατική επιχορήγηση φθάνει τα 57 εκατ. ευρώ. 
Όπως φαίνεται, παρά το γεγονός πως ο ΕΟΠΥΥ έχει εδώ και δύο χρόνια κλειστούς προϋπολογισμούς για όλες τις δαπάνες Υγείας (φάρμακο, νοσήλια και διαγνωστικές εξετάσεις), τα ελλείμματα εξακολουθούν να αυξάνονται, οδηγώντας τον Οργανισμό και μαζί του όλη την αγορά της περίθαλψης σε οριακό σημείο από πλευράς ρευστότητας. Ήδη ο ΕΟΠΥΥ έχει μπει σε διαδικασία ελέγχου των δαπανών του για την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων στον ετήσιο προϋπολογισμό του, με πρώτα βήματα τη μείωση των τιμών με τις οποίες αποζημιώνει τις διαγνωστικές εξετάσεις και τη διενέργεια διαπραγματεύσεων με επιχειρήσεις για να πετύχει καλύτερες προσφορές, ειδικά στον τομέα των προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία.
Βίκυ Κουρλιμπίνη



πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons