ΕΟΠΥΥ: Πόσα χρωστά για φάρμακα!

Αυξάνονται μέρα με την ημέρα τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες παρόχους, καθώς η ρευστότητα του Οργανισμού είναι πλέον μηδενική.
Όμως λόγω αυτής της έλλειψης ρευστότητας η αγορά φαρμάκου έχει παγώσει με συνέπεια να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι ασθενείς να μείνουν χωρίς φάρμακα το επόμενο διάστημα.
Άλλωστε οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι με το φάρμακο φορείς είναι στην αναμονή για να εισπράξουν τις οφειλές των προηγούμενων μηνών ώστε να μπορούν να κινήσουν και πάλι τα φαρμακευτικά σκευάσματα.
Είναι ενδεικτικό πως οι φαρμακοποιοί θα πληρωθούν τα μισά για τον Ιανουάριο ενώ οι υπόλοιποι, φαρμακευτικές εταιρείες, συνεταιρισμοί κ.λ.π. είναι άγνωστο πότε θα δούνε το χρώμα του χρήματος.
Γι αυτό και όλοι οι φορείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της φαρμακευτικής περίθαλψης.
Άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ χρωστά συνολικά 2 δις ευρώ προς τους εμπλεκόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα του Φαρμάκου.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με όλους τους φορείς οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους στα γραφεία του ΠΦΣ , οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ, της ΠΕΦ , του ΠΦΣ, του ΠΣΦ , του ΣΑΦΕ, της ΟΣΦΕ και του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ τόνισαν πως ο «κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης είναι ορατός μέσα στις επόμενες ημέρες».
Η στάση εμπορίου στην αγορά φαρμάκου θα πραγματοποιηθεί άμεσα, λένε οι φορείς, αν ο ΕΟΠΥΥ δεν αποκτήσει την ελάχιστη βιώσιμη ρευστότητα για να την διοχετεύσει στους παρόχους.

Οι φορείς του φαρμάκου αντιλαμβάνονται την κρίσιμη συγκυρία και στηρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης, σημειώνουν χαρακτηριστικά, όμως «οι οικονομικές αντοχές όλων έχουν εξαντληθεί».


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons