ΕΟΠΥΥ: Ανακοίνωση σχετικά με τα όρια συνταγογράφησης ιατρικών πράξεων

Μαρούσι, 20/05/2015
Γενική Διεύθυνση Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας
Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού
Τηλ.: 2108110849 και 850
Ταχ. Δ/νση: Αποστόλου Παύλου 12, 15123 Μαρούσι
E-mail: d8@eopyy.gov.gr
Σας γνωρίζουμε ότι έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης e-prescription τόσο οι μη επιλέξιμες εξετάσεις που δεν σχετίζονται με την ειδικότητα του γιατρού όσο και τα επιτρεπόμενα αριθμητικά όρια ανά ειδικότητα με τα οποία ένας γιατρός μπορεί να παραπέμψει τον ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτη πάροχο, όπως καθορίστηκαν με την υπουργική απόφαση 113385/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’/35/14-01-2015).
Διευκρινίζουμε ότι τα συγκεκριμένα αριθμητικά όρια δεν εμποδίζουν τον θεράποντα ιατρό από την παραπομπή για διαγνωστικές εξετάσεις όταν αυτές κρίνονται απαραίτητες, όμως σε αυτή την περίπτωση διενεργούνται δωρεάν μόνο στις δημόσιες δομές.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας είναι προφανές ότι κάθε τεκμηριωμένη πρόταση για βελτίωση των υφιστάμενων ορίων από αρμόδιους φορείς όπως τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τις ιατρικές επιστημονικές εταιρίες, τα Νοσοκομεία, τις Κλινικές και λοιπούς επίσημους φορείς είναι ευπρόσδεκτη.

Οι προτάσεις σας μπορούν να αποστέλλονται στη Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ

Αποστόλου Παύλου 12, Μαρούσι Τ.Κ. 15123, 
email: d8@eopyy.gov.gr, 
Fax: 2108110870, 
ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΓΟΡΑΣ & ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ ΠΦΥ, τηλ. 2108110849, 850 και 842)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Δ. ΚΟΝΤΟΣ


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons