Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα ασθενούς! Τι θα αλλάξει για ασθενείς, γιατρούς, νοσοκομεία

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου (HealthReport.gr) 
Σε ηλεκτρονική διασύνδεση θα είναι τους επόμενους μήνες όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες, καθότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τα αρμόδια Ευρωπαϊκά Όργανα ετοιμάζει τις απαραίτητες ηλεκτρονικές πλατφόρμες.
Ήδη ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος βρίσκεται σε συνεργασία με Ευρωπαϊκούς φορείς για να προωθηθεί άμεσα το «ηλεκτρονικό» σχέδιο.
Η αρχή θα γίνει με την ηλεκτρονική διασύνδεση των νοσοκομείων, των μονάδων υγείας, των πολυιατρείων, ώστε όλες οι μονάδες να «μιλούν» την ίδια «γλώσσα» και να μπορεί να υπάρχει ανταλλαγή στοιχείων.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα εξετασθεί και το ζήτημα του Χάρτη Υγείας. Του χάρτη που είχε παραγγελθεί και αγορασθεί από το υπουργείο Υγείας αλλά όπως φαίνεται δεν πληροί τις προϋποθέσεις για αξιοποίηση.
Και αυτό διότι όπως αναφέρουν οι ίδιες έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, η νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαπίστωσε πως τα στοιχεία που είναι ενσωματωμένα στον χάρτη υγείας, δεν είναι επικαιροποιημένα ενώ δεν έχουν ενσωματωθεί πολλά απαραίτητα δεδομένα. Γι αυτό και είναι άγνωστο εάν θα αξιοποιηθεί ο χάρτης υγείας, λένε υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας. Πάντως μετά την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των μονάδων υγείας, θα ακολουθήσει η ηλεκτρονική κάρτα του ασθενούς.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμά πως θα είναι έτοιμη σε λίγους μήνες και πιθανώς να μπορεί να ξεκινήσει η χρήση της στις αρχές του 2016. Στην ηλεκτρονική κάρτα ασθενούς θα περιλαμβάνονται όλα τα ιατρικά δεδομένα των ασφαλισμένων. Θα περιέχει στοιχεία για νοσηλείες, για φάρμακα που έχουν λάβει αλλά και για υπηρεσίες που έχουν δεχθεί. Εκτιμάται ότι θα διευκολύνει τις συναλλαγές με το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και τους συμβεβλημένους φορείς με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ θα συγκρατήσει τη δαπάνη του τομέα της Υγείας, αφού δε θα είναι πιθανές οι σπατάλες λόγω της καταγραφής όλων των δεδομένων.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons