Σχέδιο - Σοκ για κούρεμα μισθών στο δημόσιο

Νέους κατώτατους εισαγωγικούς μισθούς, χαμηλότερους περίπου κατά 12% σε σύγκριση με τους ισχύοντες σήμερα για τους νεοπροσλαμβανόμενους δημόσιους υπαλλήλους και, σε δεύτερο στάδιο, κατάργηση όλων των άλλων μισθολογικών κλιμακίων, ώστε όλες οι αμοιβές να καθορίζονται πλέον με κριτήρια αποδοτικότητας και παραγωγικότητα, κατά τα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα, προβλέπει το σχέδιο για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το οποίο προσπαθούν να επιβάλουν οι δανειστές!

Δοκιμαστικά

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, οι νέοι κατώτατοι ακαθάριστοι βασικοί μισθοί στο Δημόσιο θα πρέπει να κυμαίνονται από 684 έως 958  ευρώ το μήνα και να καταβάλλονται για 2 χρόνια μόνο σε όσους προσλαμβάνονται από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου μισθολογίου και μετά. Οι υπάλληλοι αυτοί δεν θα είχε μόνιμοι αλλά «δόκιμοι», δηλαδή θα προσλαμβάνονται δοκιμαστικά. Με τη συμπλήρωση δύο ετών θα κρίνονται για το έργο τους κι αν θα το αποτέλεσμα είναι θετικό θα μονιμοποιούνται, αλλιώς θα απολύονται.

Περαιτέρω, η πρώτη φάση του σχεδίου, για το οποίο πιέζουν οι δανειστές την κυβέρνηση, προβλέπει την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» την οποία λαμβάνουν περίπου 60.000 υπάλληλοι που εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου, κυρίως του υπουργείου Οικονομικών.

Δεύτερο βήμα

Στην πλήρη εξέλιξή του, το σχέδιο των δανειστών προβλέπει την κατάργηση όλων των ισχύοντων σήμερα μισθολογικών κλιμακίων και τη διαμόρφωση των αμοιβών στο Δημόσιο αποκλειστικά με βάση κριτήρια αποδοτικότητας και παραγωγικότητας με μόνο δεσμευτικό όρο το συνολικό ύψος των μηνιαίων αποδοχών να μην είναι χαμηλότερο από τα κατώτατα επίπεδα που θα ισχύουν, κατά περίπτωση, για τους νεοπροσλαμβανόμενους!

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Σχέδιο – σοκ

  1. Καθιέρωση του θεσμού «δόκιμου υπαλλήλου». Σύμφωνα με το θεσμό αυτό, όποιος προσλαμβάνεται στο Δημόσιο θα εργάζεται δοκιμαστικά για 2 χρόνια λαμβάνοντας προσωρινά ένα νέο κατώτατο βαθμό Ζ’ και εισπράττοντας κάθε μήνα ένα βασικό μισθό, ο οποίος θα είναι χαμηλότερος από τον ισχύοντα σήμερα εισαγωγικό μισθό περίπου κατά 12%. Ο μικρός βασικός μισθός του «δόκιμου» υπαλλήλου θα προσδιορίζεται με βάση τον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή με βάση το ποσό των 586 ευρώ το μήνα. Ο μηνιαίος αυτός μισθός θα ονομάζεται «δόκιμος μισθός».
  2. Κατάργηση της λεγόμενης «υπερβάλλουσας μείωσης» την οποία λαμβάνουν περίπου 60.000 υπάλληλοι σε διάφορα υπουργεία, μεταξύ των οποίων και οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι εργαζόμενοι  στο Γενικό Χημείο του Κράτους, οι υπάλληλοι της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ.λπ. Πρόκειται για ένα ποσό το οποίο εξακολουθούν να εισπράττουν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ως προσωπικοί διαφορά», επειδή από την 1-1-2011 που εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο δεν επιβλήθηκε στις αποδοχές τους ολόκληρη η προκύψασα μείωση. Συγκεκριμένα, στα τέλη του 2010, λίγο πρίν εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο από την τότε κυβέρνηση, αποφασίστηκε να θεσπιστεί ανώτατο όριο 25% στις περικοπές συνολικών αποδοχών που θα προέκυπταν. Επειδή δε στους υπαλλήλους αυτούς προέκυπταν περικοπές άνω του 25% και μέχρι 54%, η θέσπιση του πλαφόν στο 25% είχε ως συνέπεια να διατηρήσουν με τη μορφή της «προσωπικής διαφοράς» το πλέον του 25% ποσό μείωσης των συνολικών αποδοχών τους. Αυτή η «προσωπική διαφορά», που ονομάζεται «υπερβάλλουσα μείωση», ζητείται τώρα από τους δανειστές να καταργηθεί. Αν αυτό συμβεί τότε οι 60.000 υπάλληλοι που λαμβάνουν το ποσό αυτό θα υποστούν νέες μειώσεις στις συνολικές αποδοχές τους. Η εξοικονόμηση από την κατάχρηση της «προσωπικής διαφοράς» υπολογίζεται σε 200 εκατ. Ευρώ περίπου.
  3. Σε μια πολύ «εξελιγμένη» φάση του σχεδίου των δανειστών για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, προβλέπεται η κατάργηση όλων των άλλων μισθών που έχουν καθοριστεί στους υψηλότερους βαθμούς και στα υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια και η διαμόρφωση των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που επικρατεί σήμερα στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή με την μορφή των ατομικών συμβάσεων και με βάση κριτήρια αποδοτικότητα και παραγωγικότητας.
  4. Για όλους του υπαλλήλους προτείνεται να ισχύσει ο κατώτατος μισθός των 684 ευρώ το μήνα ως ελάχιστο καταβαλλόμενο ποσό κι από κει και πάρα το ποσό αυτό να προσαυξάνεται με βάση τα προαναφερθέντα κριτήρια, ανάλογα με το κατά πόσον ο υπάλληλο τα πληροί.

Πηγή : Ελεύθερος Τύπος



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons