ΟΗΕ: Γάλλοι κυανόκρανοι βίαζαν άστεγα αγόρια στην Αφρική

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε χτες ο διευθυντής του τμήματος επιχειρήσεων κυανοκράνων του ΟΗΕ στη Γενεύη, Σουηδός Αντερς Κόμπας, επειδή αποκάλυψε απόρρητη εσωτερική έκθεση του οργανισμού για τους βιασμούς και εκμετάλλευση δεκάδων ορφανών παιδιών και εφήβων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία από Γάλλους στρατιώτες της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της ΕΕ και του ΟΗΕ, που έγινε με το πρόσχημα του τερματισμού των συγκρούσεων μεταξύ χριστιανών και ένοπλων ισλαμιστών μισθοφόρων της οργάνωσης ΣΕΛΕΚΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ", μολονότι πολλά από τα εγκλήματα αυτά την περίοδο από το Δεκέμβρη 2013 έως το καλοκαίρι του 2014, που καταγράφονται μεταξύ άλλων στην έκθεση που συντάχτηκε με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από συνεντεύξεις παιδιών - θυμάτων από ειδικούς υπαλλήλους υπηρεσιών του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του οργανισμού προτίμησαν να θέσουν σε διαθεσιμότητα με το ερωτηματικό της απόλυσης τον Αντερς Κόμπας γιατί αποκάλυψε την απόρρητη έκθεση αντί να ξεκινήσουν τη διαδικασία έρευνας και τιμωρίας των εγκλημάτων από το γαλλικό στρατό.

Η περίπτωση εκμετάλλευσης παιδιών από κυανόκρανους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία δεν είναι ασφαλώς μοναδική. Κατά καιρούς έχουν αναφερθεί ανάλογα εγκλήματα από τις «ειρηνευτικές» δυνάμεις του ΟΗΕ σε Αϊτή, πρώην Γιουγκοσλαβία, ΛΔ Κονγκό, Λίβανο.πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons