ΠΟΣΙΠΥ: Η προσχηματική διαπραγμάτευση και η μεθόδευση για το κλείσιμο του 80% των Διαγνωστικών Εργαστηρίων στη χώρα μας

Αθήνα,16 Μαΐου 2015 

Προς:
Υπουργό Υγείας Π. Κουρουπλή
Κοινοποίηση : 
Αναπλ. Υπουργό Υγείας, Αν. Ξανθό
Πρόεδρο του ΠΙΣ Μ. Βλασταράκο


Θέμα: Η προσχηματική διαπραγμάτευση και η μεθόδευση για το κλείσιμο του 80% των Διαγνωστικών Εργαστηρίων στη χώρα μας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μετά την δημοσίευση στα ΜΜΕ της πρότασης της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ για μείωση κατά 50% των τιμών αποζημίωσης των εργαστηριακών εξετάσεων και επειδή η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί ( λαθεμένα , όπως διαβεβαιώσατε τον εκπρόσωπο μας κο Ψαλτάκο στην κατεπείγουσα συνάντηση του, μαζί σας με την διαμεσολάβηση και παρουσία του Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας κ. Μπασκόζου) είναι ότι έχετε ήδη αποδεχτεί αυτήν την πρόταση , στη λογική της εκφρασμένης σας πρόθεσης, (που αποτελεί κοινό μας στόχο) κατάργησης του απαράδεκτου μνημονικού μέτρου του claw back , θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω , με ταυτόχρονη δέσμευση μας ότι , όπως συμφωνήσατε με τον εκπρόσωπο μας, στην επομένη μας συνάντηση θα σας καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις στα πλαίσια του πραγματικού περιορισμού των δαπανών , του εξορθολογισμού του συστήματος πληρωμής των εργαστηριακών εξετάσεων , στη λογική πάντα τόσο της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος όσο και της αξιοπρεπούς στοιχειώδους επιβίωσης των εργαστηριακών γιατρών και μικρών μονάδων που εκπροσωπούμε .

Παρόμοιες ανακοινώσεις του ΕΟΠΥΥ που γίνονται κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους του κλάδου των εργαστηριακών γιατρών, δηλώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι προσχηματικές . 

Η πρόταση του ΕΟΠΥΥ για περικοπή του 50% των τιμών αποζημίωσης των εξετάσεων είναι τόσο παλιά, όσο και η θητεία των δύο προηγούμενων Υπουργών Υγείας, οι οποίοι δεν αποτόλμησαν την υιοθέτηση της, σε αντικατάσταση του μέχρι σήμερα μοντέλου αποζημίωσης, που και αυτό έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης των μικρομεσαίων ιατρικών εργαστηρίων.

Η πρόταση της ίδιας περικοπής του 50% των εισπράξεων μέσω της προτεινόμενης υποκοστολόγησης σε αυτούς που έχουν χαμηλούς μηνιαίους τζίρους είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι θα αποβεί μοιραία για την επιβίωση αυτών των εργαστηρίων.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι, ακόμη και σύμφωνα με την άποψη των προκατόχων σας – πολύ περισσότερο σύμφωνα με τις δικές σας εκπεφασμένες απόψεις - δεν είναι δυνατόν η πολιτεία να καταλήξει να συνεργάζεται μόνο με 2-3 Αλυσίδες Διαγνωστικών Κέντρων, αλλά με τα χιλιάδες Ιατρικά Διαγνωστικά Εργαστήρια που υπάρχουν σήμερα, γιατί αλλιώς θα γίνει εύκολα αντικείμενο μελλοντικού εκβιασμού.

Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, για μια ακόμη φορά ότι η υποκατάσταση του ισχύοντος μέτρου της εκ των υστέρων αυτόματης επιστροφής δαπανών, δηλαδή του μνημονιακού οριζόντιου Claw Back, με την εκ των προτέρων αντίστοιχη μείωση των τιμών των εξετάσεων μέσω των προτεινομένων υποκοστολογήσεων, θα έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή το κλείσιμο τουλάχιστον του 80% των εργαστηρίων που λειτουργούν σήμερα, συγκεντρώνοντας μονοπωλιακά στα χέρια λίγων όλη την Ιδιωτική Εργαστηριακή ΠΦΥ, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για όλους , Δημόσιο και Ιατρούς. 

Η αποφασιστική αντίθεση όλου του ιατρικού εργαστηριακού κόσμου είναι δεδομένη σε μια τέτοια καταστροφική λογική της σημερινής ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θ. ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ  Ι. ΚΛΕΙΝΑΚΗΣ


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons