Ψηφίσματα συμπαράστασης για τη δίκη της Δέσποινας Κουτσούμπα 7/5

Για συκοφαντική δυσφήμιση κατηγορεί την αρχαιολόγο Δέσποινα Κουτσούμπα, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και περιφερειακή σύμβουλο Αττικής με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική», η Άννα Παναγιωταρέα, η οποία υπέβαλε αγωγή.

Η Άννα Παναγιωταρέα ζητά από τη Δέσποινα Κουτσούμπα το ποσό των 15.000 ευρώ ως αποζημίωση για αναρτήσεις της στην προσωπική της σελίδα στο facebook, που κατά την ενάγουσα αποτελούν «μία συστηματική προσπάθεια αποδόμησης και απαξίωσης του προσώπου μου καi της δουλειάς μου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αγωγή.

Πρόκειται για δύο αναρτήσεις με τις οποίες η αρχαιολόγος Δ. Κουτσούμπα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι Α. Παναγιωταρέα είχε αναλάβει την ανάληψη γυρίσματος μικρού μήκους βίντεο προβολής των έργων ΕΣΠΑ, ρωτώντας να μάθει πότε ανέλαβε το έργο και πόσο πληρώνεται.

«Η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα προβαίνει σε αγωγή εναντίον μου (που δεν είμαι δημοσιογράφος) κατηγορώντας με για "συκοφαντική δυσφήμηση διά του τύπου" για δημόσιο σχολιασμό μου που ποτέ δεν δημοσιεύτηκε στον τύπο...», σχολιάζει με νόημα η Δέσποινα Κουτσούμπα μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook.
«Μάλιστα η αγωγή εναντίον μου αναφέρει στην πρώτη σελίδα την ιδιότητά μου ως "επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ" (δεν έχουμε επικεφαλής, αλλά θα το παρακάμψω), κάτι που μου επιτρέπει να το θεωρήσω και ως πολιτική δίωξη.»

Παρακάτω το alfavita.gr συγκεντρώνει τα ψηφίσματα συμπαράστασης προς την Δέσποινα Κουτσούμπα εν'οψει της δίκης στις 7 Μαϊου

 

Ψηφίσματα συμπαράστασης: ΙCOMOS: Συμπαράσταση στη διωκόμενη συνδικαλίστρια Δέσποινα Κουτσούμπα

ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων -Ζεφυρίου -Φυλής

20 χρόνια, 1995 – 2015, αγώνες κι ιστορία,

Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”

   Άνω Λιόσια 5/5/15,

Ψήφισμα συμπαράστασης στη Δέσποινα Κουτσούμπα

Είμαστε στο πλευρό της Δέσποινας Κουτσούμπα στην εκδίκαση της υπόθεσής της στις 7 Μαΐου. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την αγωγή της Άννας Παναγιωταρέα εναντίον της Δέσποινας Κουτσούμπα, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και περιφερειακής συμβούλου στην περιφέρεια Αττικής, κατηγορώντας την για «συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου» και ζητώντας 15.000 € για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής της!

Θεωρούμε απαράδεκτο να βαπτίζονται και μάλιστα από καθηγήτρια Δημοσιογραφίας  «συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου» οι δύο αναρτήσεις που έκανε η Δέσποινα Κουτσούμπα στο facebook, θέτοντας εύλογα ερωτήματα και σχολιάζοντας τα «έργα και τις ημέρες» της Α. Παναγιωταρέα στο πέρασμά της από το ΥΠΠΟΑ.

Η κίνηση αυτή εναντίον της Δ. Κουτσούμπα δείχνει πόσο ενοχλητική είναι σε ορισμένους η άσκηση κριτικής, ο έλεγχος των πράξεων της πολιτικής ηγεσίας και των συμβούλων της. Αυτό έγινε σχετικά με τα έργα και τις δράσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Η αγωγή της Α. Παναγιωταρέα εναντίον του στελέχους του συνδικαλιστικού κινήματος στο ΥΠΠΟΑ δεν είναι μια προσωπική υπόθεση. Στρέφεται εναντίον του δικαιώματος των εργαζομένων να κρίνουν και να ελέγχουν τις πράξεις της εξουσίας στην εργασία τους. Εκπορεύεται δε από την επί χρόνια ασκούμενη αυταρχική πολιτική στο ΥΠΠΟΑ και την προσπάθεια υπαγωγής του έργου του σε μικροπολιτικούς σχεδιασμούς, με αποκορύφωμα την κραυγαλέα επικοινωνιακή διαχείριση της ανασκαφής στην Αμφίπολη.

Η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των εργαζομένων

και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων θα πέσει στο κενό

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ


 

 

 

 

Δείτε ΕΔΩ:  Σχετικές ανακοινώσεις - ψηφίσματα για τη Δέσποινα Κουτσούμπα

 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons