Κλείδωσε η μείωση των εφάπαξ 3%-5% - Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η καταβολή εφάπαξ σε 1000 συνταξιούχους

Σε νέο μαθηματικό τύπο ο οποίος οδηγεί σε μείωση των εφάπαξ του δημοσίου αλλά και άλλων ταμείων πρόνοιας  από 3%-5% κατέληξε η επιτροπή, η οποία επεξεργαζόταν  το θέμα υπό τον γενικό γραμματέα κ. Γιώργο Ρωμανιά .

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Μαίρης Λαμπαδίτη στο protothema.gr, ο μαθηματικός τύπου που είχε οριστεί από το μνημόνιο για τον υπολογισμό των εφάπαξ από την 1/1/2015 ,συρρίκνωνε στο ¼  το ύψος της παροχής .   

Η κυβέρνηση ανέστειλε την εφαρμογή του «δολοφονικού» συντελεστή βιωσιμότητας χωρίς ωστόσο να εκδώσει εγκύκλιο με οδηγίες για τον υπολογισμό του εφάπαξ.

Ο κ. Ρωμανιάς μιλώντας στο ΚΟΝΤΡΑ TV  ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση θα νομοθετηθεί έως το τέλος του μήνα και θα αρχίσει η καταβολή των εφάπαξ. Με το νέο μαθηματικό τύπο θα υπολογιστούν τα εφάπαξ των συνταξιούχων που υπέβαλαν αιτήσεις μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2013.   

Για τους παλαιότερους ,που υπολείπονται  από την κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης έως τις 31 /8/2013 ξεμπλοκάρει επίσης το σύστημα μετά την καθυστέρηση που σημειώθηκε λόγω έλλειψης ρευστότητας . Έτσι, την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει  η καταβολή εφάπαξ σε 1000 συνταξιούχους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ταμείου πρόνοιας δημοσίου θα ακολουθήσει η καταβολή άλλων 1600 εφάπαξ.  
 

Tags: 


πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons