Αίτημα στη Κομισιόν για 22.000 προσλήψεις και νέα φαρμακευτική πολιτική από την επόμενη Τρίτη...της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σημαντική αποκάλυψη έκανε σήμερα μιλώντας στο Mega ο υπουργός Υγείας αναφέροντας ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος έχουν αποστείλει αίτημα στην Κομισιόν για προσλήψεις 12.000 υγειονομικών ενώ την προσεχή Τρίτη θα ανακοινώσει το τελικό σχέδιο αναμόρφωσης της φαρμακευτικής πολιτικής!
Σε συντάκτες του υπουργείου Υγείας ίσως να μην αποκαλύπτει τις...σκέψεις και τις ενέργειές του ο υπουργός Υγείας, αλλά στα τηλεοπτικά κανάλια είναι πραγματικά αποκαλυπτικός...
Όπως δήλωσε σήμερα λοιπόν, τα κενά στο ΕΣΥ είναι τεράστια και ανέρχονται σε 22.000 με αποτέλεσμα να έχουν κάνει ειδικό αίτημα στην Κομισιόν...
"Μας έπιασε δέος όταν προσπαθήσαμε να καλύψουμε τα κενά με τις 4.500 προσλήψεις που είχαμε εξαγγείλει", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής προσθέτοντας ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να αυξηθεί στα 1,8 δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός για την Υγεία, σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε ανθρωπιστική κρίση μεγαλύτερη της υφιστάμενης!

Τέλος, δήλωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα ανακοινωθεί η νέα φαρμακευτική πολιτική, διευκρινίζοντας ότι θα μειωθούν οι συμμετοχές των πιο αδυνάτων. Εξάλλου, με την ανακοίνωση της νέας πολιτικής για το φάρμακο αναμένεται να μπει τέλος και στα σενάρια, σκέψεις, προτάσεις που ακούστηκαν το τελευταίο διαστημα σχετικά με τις υποχρεωτικές εκπτώσεις (rebates και clawback) των φαρμακευτικών επιχειρήσεων προς τον ΕΟΠΥΥ. 

Τέλος επίσης θα μπει στην αναμονή των φαρμακοποιών για το ωράριο λειτουργίας, τις άδειες και άλλα θέματα.
IATROPEDIA


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons