Κομισιόν: Έλλειμα -2,1% αντί για πλεόνασμα φέτος

«Καμπανάκι» από την Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία παρουσιάζει σημαντική επιδείνωση σε όλους τους δείκτες τους τελευταίους μήνες, εξέλιξη που αποδίδεται στην έλλειψη ορατότητας σε σχέση με τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Ναυτεμπορικής", όπως προκύπτει από την έκθεση, η προβλεπόμενη ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί σημαντικά φέτος, αφού η αύξηση του ΑΕΠ δεν θα ξεπεράσει το 0,5%, ενώ το Φεβρουάριο η Κομισιόν προέβλεπε αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 2,5%.

Όπως είναι φυσικό, η αναθεώρηση προς το δυσμενέστερο των προβλέψεων για την ανάπτυξη, επηρεάζει όλους τους δείκτες επίσης αρνητικά.
Ετσι, το δημόσιο έλλειμμα θα κυμανθεί φέτος στο -2,1% του ΑΕΠ, έναντι πλεονάσματος 1,1% που προέβλεπε η Επιτροπή το Φεβρουάριο.

Μεγάλη αύξηση θα καταγράψει το 2015 και το δημόσιο χρέος, το οποίο θα φτάσει το 180,2% του ΑΕΠ εναντι 170,2% που προέβλεπε του Φεβρουάριο, δηλαδή μια απόκλιση της τάξης των 10 ποσοστιαίων μονάδων.

 Επιτροπή αναθεωρεί προς το χειρότερο τις προβλέψεις και για άλλους βασικούς δείκτες της οικονομίας, όπως η απασχόληση, η ανεργία, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και επενδύσεις.

Αναθεωρεί προς τα πάνω για την ευρωπαϊκή οικονομία

 Την ίδια στιγμή η εαρινή έκθεση αναθεωρεί προς το καλύτερο τις προβλέψεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, εκτιμώντας ότι η περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση που αποφάσισε το Μάρτιο η ΕΚΤ, βελτιώνει τις συνθήκες δανεισμού για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Σύμφωνα με την Επιτροπή, το ΑΕΠ θα αυξηθεί φέτος στην Ευρωζώνη κατά 1,5% και του χρόνου 1,9%.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

 


πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons