ΕΟΠΥΥ: 20 αιτήσεις ενδιαφέροντος για την ... ηλεκτρική καρέκλα του προέδρου...Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Είκοσι περίπου αιτήσεις έχουν συγκεντρωθεί στο υπουργείο Υγείας, που αφορούν στην τοποθέτηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, καθώς η καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, έληξε στις 20 Μαίου.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων, έχουν συγκεντρωθεί στην Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Νομικών Προσώπων οι επικεφαλής της οποίας αφού διαβάσουν αναλυτικά τα στοιχεία, θα συντάξουν στην συνέχεια ένα ενημερωτικό memo το οποίο και θα παραδώσουν στον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ενδιαφερόμενοι μνηστήρες, είναι τεχνοκράτες, καταρτισμένοι και οι περισσότεροι προέρχονται από τον χώρο της υγείας και των Οικονομικών της υγείας. Επιπλέον, είναι όλοι τους νέοι στην ηλικία, με την πλειοψηφία να αγγίζει τα 40 έτη, ενώ υπάρχουν και νεότεροι γύρω στα 35.
Εκτιμάται ότι ο υπουργός Υγείας θα έχει καταλήξει στον νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ περίπου σε 15 ημέρες.

Ωστόσο να θυμίσουμε ότι γύρω στις 15 Απριλίου, πληροφορίες από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανέφεραν, ότι την θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ θα αναλάβει ο λέκτορας του πανεπιστημίου Πειραιά κ. Σωτήρης Μπερσίμης. Η ηγεσία μάλιστα του υπουργείου Υγείας, είχε καταλήξει στο όνομα αυτό, μετά από ένα μεγάλο κύκλο ονοματολογίας υποψηφίων που είχε σημειωθεί, και μετά από την άρνηση του καθηγητή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μιχάλη Χλέτσου, να αναλάβει το τιμόνι του Οργανισμού.

Βεβαίως υπήρχε πάντα το αγκάθι του διεθνούς διαγωνισμού και ο γράμμα του νόμου, που ακολούθησε ο υπουργός Υγείας.
Ανεξάρτητα πάντως από το όνομα, ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ καλείται να ισορροπήσει σε μία πολύ δύσκολη - σχεδόν ηλεκτρική θα λέγαμε - καρέκλα και σε ένα εξαιρετικά δύσκολο επίσης περιβάλλον, το οποίο βρίθει από έλλειψη ρευστότητας, η οποία δημιουργεί ασφυκτικές πιέσεις σε όλους τους παρόχους υγείας. Φυσικά το θέμα αυτό αποτελεί αλυσίδα, αφού οι πιέσεις μετακυλίονται αντίστοιχα στην αγορά.
Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, μιλώντας στο φαρμακευτικό Συνέδριο Hellas Pharm, κατέθεσε την έντονη αντίδρασή του για το γεγονός ότι «η πολιτεία δεν στήριξε ποτέ τον ΕΟΠΥΥ και αντί σήμερα, εν έτη 2015 να χρηματοδοτηθεί με ένα δις ευρώ διαθέτει στα ταμεία του μόλις 525 εκατ. ευρώ, και φυσικά πολύ πιο κάτω από το 0,6% του ΑΕΠ».

Ιδιαίτερα ο κ. Κοντός, στηλίτευσε το γεγονός της αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας ότι η νέα φαρμακευτική πολιτική, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν το ζήτημα αυτό. Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει έντονη αγωνία από όλους τους φορείς, για αναγκαία φαρμακευτική δαπάνη.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons