Φόβοι για υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης στο α' τετράμηνο του 2015 και αύξηση του clawback

Φόβοι ότι θα σημειωθεί σημαντική υπέρβαση στη φαρμακευτική δαπάνη το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους εκφράζουν παράγοντες της φαρμακοβιομηχανίας.
Μάλιστα, προς επίρρωσιν της κατάστασης αυτής, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το clawback που έφθασε στα αυτιά τους πως θα καταβάλουν για το πρώτο τετράμηνο του 2015 ανέρχεται σε 110 εκατ. ευρώ, ποσό δραματικά υψηλό, εάν λάβει κάποιος υπ' όψιν ότι κατά την περσινή χρονιά (2014) το συνολικό clawback που πλήρωσαν όλες οι φαρμακοβιομηχανίες ανήλθε σε 202 εκατ. ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε μια δαπάνη της τάξης των 776 εκατ. ευρώ για το πρώτο τετράμηνο του 2015, όταν η συνολική φαρμακευτική δαπάνη της χρονιάς ανέρχεται σε 2 δις ευρώ.
Σε περίπτωση που ο αριθμός των 110 εκατ. ευρώ ως clawback είναι πραγματικός, τότε χωρίς υπερβολή αυτό θα είναι μια βραδυφλεγής βόμβα για τις φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες ήδη βιώνουν τη δραματική έλλειψη ρευστότητας και την υπερπροσπάθεια που επιχειρούν για να διατηρήσουν όλες τις θέσεις εργασίας, κόντρα στην ύφεση.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από το περιβάλλον της διεύθυνσης φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ δεν επιβεβαιώνουν το παραπάνω νούμερο των 110 εκατ. ευρώ για καταβολή υπέρβασης της δαπάνης και προσθέτουν ότι προς ώρας στοιχεία υπάρχουν μόνο για το μήνα Ιανουάριο, ενώ φαίνεται ότι η δαπάνη ελέγχεται.

Οι ίδιες πληροφορίες από τον κλάδο του φαρμάκου αναφέρουν ότι η υπέρβαση έχει σημειωθεί διότι αφενός έχουν χαλαρώσει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και αφετέρου στον προϋπολογισμό έχουν ενταχθεί και οι ανασφάλιστοι. Φυσικά μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια τι ποσό απαιτούν οι ανασφάλιστοι αναφορικά με την κάλυψη της φαρμακευτικής τους δαπάνης, ωστόσο πολλές φορές ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός έχει τονίσει ότι η ομάδα αυτή των πολιτών θα έπρεπε να έχει στην διάθεσή της περί τα 350 εκατ. ευρώ. Με την Κοινή υπουργική απόφαση για τους ανασφάλιστους και με το Βιβλιάριο Υγείας που έχει δρομολογήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είναι βέβαιο ότι αφενός θα μάθουμε ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών και αφετέρου θα μπορέσει η κυβέρνηση να χαρτογραφήσει τις πραγματικές τους ανάγκες.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons