ΠΣΦ: Άμεση εξόφληση των φυσικοθεραπευτών για το έτος 2013 μετά το πέρας ελέγχου από τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 

Ημερομηνία: 4 / 5 / 2015 
Ταχ. Δ/νση : Λ. Αλεξάνδρας 34-Αθήνα 

Ταχ. Κώδικας :11473 

Τηλέφωνο :210-8213905/210-8213334 

FAX :210-8213760 

E-mail :ppta@otenet.gr 

Website :www.psf.org.gr 

Άμεση εξόφληση των φυσικοθεραπευτών για το έτος 2013 μετά το πέρας ελέγχου από τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες

Να προχωρήσει άμεσα η εξόφληση των φυσικοθεραπευτών από τον ΕΟΠΥΥ για το έτος 2013, ζητεί από τη διοίκηση του Οργανισμού ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, το ΚΔΣ του ΠΣΦ υπογραμμίζει ότι οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες ενημέρωσαν τον Σύλλογο ότι έχει περατωθεί ο έλεγχος για τις δαπάνες των φυσικοθεραπευτών για το 2013. Κάλεσαν δε τους παρόχους να παραλάβουν το πόρισμα ελέγχου, το οποίο στη συνέχεια θα παραδοθεί στον ΕΟΠΥΥ, εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις εκ μέρους των παρόχων. 

Κατόπιν αυτών, καλείται ο κ. Κοντός να ενημερώσει τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών για την περαιτέρω διαδικασία αποδοχής και διεκπεραίωσης του ελέγχου των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών. Ζητείται επίσης, να διαβιβαστούν τα πορίσματα στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, ώστε να γίνει ο αναγκαίος συμψηφισμός για να αποδοθούν τα οφειλόμενα στους φυσικοθεραπευτές. 

Ο ΠΣΦ καλεί τον πρόεδρο του Οργανισμού να ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, καθώς – εκτός των οφειλών του 2013 – ο ΕΟΠΥΥ και τα Ταμεία που μετέχουν σε αυτόν οφείλουν στους φυσικοθεραπευτές για υπηρεσίες που έχουν παρασχεθεί στους ασφαλισμένους τους από το 2010!
Συγκεκριμένα, ο Οίκος Ναύτου, το ΤΥΔΚΥ και το ΙΚΑ οφείλουν για υπηρεσίες σε ασφαλισμένους τους από το 2010. Ο ΟΠΑΔ οφείλει ακόμα το 10% από τους μήνες του 2010, λόγω του νόμου περί πρόχειρου λογιστικού ελέγχου. 
Τα ποσά αυτά δεν πρόκειται να εκκαθαριστούν και να δοθούν ποτέ, καθώς κανείς δεν δίνει εντολή στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ). Επίσης, η μη καταβολή του Δεκεμβρίου του 2011 θεωρήθηκε ότι δεν είναι ληξιπρόθεσμος, επειδή κατατέθηκε στις τοπικές ΥΠΑΔ αρχές του 2012. Οφείλονται επίσης, το 10% από το 2012 και το 2013, τα οποία αναμένεται να συμψηφιστούν με το rebate και το clawback του 2013.

Τέλος, ο ΕΟΠΥΥ παρακρατά από τους φυσικοθεραπευτές λόγω της εφαρμογής του μνημονιακού νόμου (rebate και clawback), τέσσερις μήνες του 2014 (Μάιο, Ιούνιο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο) και το 10% του 2014 (σύνολο 35 εκατομμύρια ευρώ), για υπέρβαση 16 εκατομμυρίων ευρώ στον κωδικό της Φυσικοθεραπείας.

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Σ.Φ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons