ΕΕΚ: Αλληλεγγύη στους δυο αγωνιστές - διαδηλωτές του 2009

Με αφορμή τις δύο δίκες μελών του (που θα γίνουν σήμερα Δευτέρα, 11 Μαΐου) το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ), ζητά να αποσυρθούν οι κατηγορίες, να αποδοθεί «πραγματική δικαιοσύνη» και να δικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί «και οι πολιτικοί εμπνευστές τής δολοφονικής επίθεσης που παρ’ ολίγον να κοστίσει τη ζωή της Aγγελικής Kουτσουμπού».

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΕΚ αναφέρεται στα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου του 2009 και καταγγέλλει επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατά μελών του κόμματος.

Όλη η ανακοίνωση του ΕΕΚ:

Κανονικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου θάπρεπε να καθίσουν οι ΔΕΛΤΑδες που στις 6 Δεκεμβρίου 2009 επιτέθηκαν απρόκλητα στο μπλοκ του ΕΕΚ στην Πλατεία Συντάγματος, στη διαδήλωση μνήμης και αγώνα για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, και παρ’ ολίγο να αφήσουν νεκρή την σ. Αγγελική Κουτσουμπού. Αυτοί που με τις μοτοσυκλέτες ως δολοφονικό όπλο έπεσαν πάνω στους διαδηλωτές. Αυτοί που στη συνέχεια μετέτρεψαν την πλατεία Συντάγματος σε χώρο βίαιου, δημόσιου ξυλοκοπήματος, μαζικών συλλήψεων και αίματος. Κανονικά θα έπρεπε να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου πέραν των φυσικών  και οι ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί μιας από τις πιο βάναυσες και βίαιες κατασταλτικές ενέργειες ενός κράτους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στις πρώτες φάσεις της ανάπτυξης της καπιταλιστικής χρεοκοπίας της Ελλάδας, λίγο πριν βάλουν τη χώρα στο γύψο των μνημονίων και της διαρκούς λιτότητας…

Στο σκαμνί θα έπρεπε να κάθεται και ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Χρυσοχουντίδης του ΠΑΣΟΚ, ο άνθρωπος που βάσιζε την αναρρίχησή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στα σπασμένα κόκαλα των διαδηλωτών. (O έτερος Kαππαδόκης Λοβέρδος πόνταρε στη διάχυση του φόβου με πογκρόμ στις βασανισμένες  οροθετικές).

Αλλά το δικαιικό σύστημα έχει πάρει διαζύγιο με το δίκιο και τη δικαιοσύνη, ή με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Έτσι, τη Δευτέρα 11 Μαΐου, δυο αγωνιστές - διαδηλωτές του 2009, θα δικαστούν σε δυο διαφορετικές δίκες. (H τακτική της κυβέρνησης ΠAΣOK και της αστυνομίας ήταν να χωρίσουν τις δίκες, να εμφανίζουν στα δικαστήρια έναν- έναν τους κατηγορούμενους για να αποκρύψουν το γεγονός ότι επρόκειτο για μια υπόθεση, για μια επίθεση σε ένα συγκεκριμένο μπλοκ διαδηλωτών.
Στην πρώτη δίκη, στο Τριμελές Εφετείο Αθήνας (Λουκάρεως και Αλεξάνδρας, 4ος όροφος) δικάζεται ο σ. Nίκος Kοντόπουλος, ένας από τους συλληφθέντες και αγρίως κακοποιηθέντες διαδηλωτές. Η κατηγορία είναι σε βαθμό κακουργήματος με το γνωστό “κουκουλονόμο”. Βέβαια, ο “κουκουλονόμος” τώρα καταργήθηκε και εναπόκειται στο δικαστήριο να αποφασίσει για την περαιτέρω διαδικασία.

Όμως είναι σαφές πως πρόκειται για μια πολιτική δίωξη. Ο Νίκος Κοντόπουλος συνελήφθη ως άλλοθι για να δικαιολογήσει η αστυνομία και ο Χρυσοχοΐδης το ενδεχόμενο του θανάτου της βαρύτατα τραυματισμένης από τη μηχανή του Δελτά και το ρόπαλο του συνεπιβάτη του Αγγελικής Κουτσουμπού.

Tην ίδια μέρα, Δευτέρα 11 Mαΐου 2015, στο Tριμελές Πλημμελειοδικείο (δικαστήρια της Eυελπίδων, κτήριο 7) δικάζεται για την ίδια υπόθεση ο σ. Nίκος Kρύνσκι. O Nίκος Kρύνσκι, επίσης συμμετείχε στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη 2009. Ήταν αυτόπτης μάρτυρας της βίαιης επίθεσης της ομάδας ΔEΛTA κατά του μπλοκ του EEK. Όταν ο αστυνομικός Ποιμενίδης πέρασε πάνω από το σώμα της Aγγελικής με τη μηχανή του, και τόβαλε στα πόδια αφήνοντας αβοήθητο το θύμα του, ο Nίκος Kρύνσκι προσπάθησε να τον εμποδίσει να διαφύγει λέγοντάς του: «που πας, σκότωσες άνθρωπο». Xάρη σε ανθρώπους όπως ο Nίκος Kρύνσκι μάθαμε το όνομα του αστυνομικού που παρ’ ολίγον να σκοτώσει την Aγγελική Kουτσουμπού. O Nίκος Kρύνσκι ήταν μάρτυρας κατηγορίας κατά του αστυνομικού στη δίκη για τον τραυματισμό της σ. Aγγελικής Kουτσουμπού. Βεβαίως, το δικαστήριο, προς δόξα της δικαιοσύνης, δίκασε την υπόθεση ως… «τροχαίο αδίκημα»! Όπως ο ανεκδιήγητος κύριος εισαγγελέας έγραψε, (ο αστυνομικός) Θεμ. Ποιμενίδης οδηγούσε αφηρημένα και με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς και… δεν πρόλαβε να αποφύγει το θύμα που βρέθηκε στην πορεία του. Έτσι, ο Ποιμενίδης καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή (για παραβίαση του Κ.Ο.Κ.).

Το γεγονός ότι ο Νίκος Κρύνσκι εμπόδισε τον παρολίγον δολοφόνο να διαφύγει είναι η μόνη και αποκλειστική αιτία της δίωξής του. Η δικαστική διαδικασία είναι η τελευταία πράξη της ωμής, βάρβαρης και κτηνώδους αντιμετώπισής του από τις δυνάμεις καταστολής.

Στην πλατεία Συντάγματος όπου τον συνέλαβαν, μια κουστωδία αστυνομικών, σε δημόσια θέα τον κτυπούσαν με τα γκλοπς στο κεφάλι, τον έρριξαν στο έδαφος με ανοιγμένο κεφάλι και συνέχισαν να τον χτυπάνε. Στη ΓAΔA όπου τον μετέφεραν αρνήθηκαν να του παράσχουν την παραμική περίθαλψη και για πάνω 10 ώρες τον κρατούσαν χωρίς νοσοκομειακή περίθαλψη αν και το κεφάλι του ήταν ανοιγμένο από τα χτυπήματα. Στη συνέχεια τον παρέπεμψαν σε δίκη.

H κυβέρνηση ΣYPIZA θα σφυρίζει αδιάφορα γι’ αυτές τις “στημένες” διώξεις με τις κατασκευασμένες κατηγορίες; O υπουργός Δικαιοσύνης νομίζει ότι αυτές οι υποθέσεις ανήκουν στο παρελθόν κι ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν πολιτικές ευθύνες; H σιωπή μπροστά στη συνεχιζόμενη αδικία είναι συνενοχή.

    Nα αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες. Nα αθωωθούν οι Nίκος Kοντόπουλος και Nίκος Kρύνσκι και οι άλλοι διωκόμενοι σύντροφοι.
    Nα αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη για τον βαρύτατο τραυματισμό της Aγγελικής Kουτσουμπού. Nα δικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί και οι πολιτικοί εμπνευστές τής δολοφονικής επίθεσης που παρ’ ολίγον να κοστίσει τη ζωή της Aγγελικής Kουτσουμπού. Nα δικαστούν οι υπεύθυνοι του τραυματισμού του γιατρού σ. Δημήτρη Γεωργίου που έχει μείνει με μισοπαράλυτο χέρι.
    Nα διαλυθούν οι ομάδες ΔEΛTA και τα MAT.

 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

 



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons