Οι νέοι γιατροί αποτελούν την ατμομηχανή του συστήματος Υγείας στη Χώρα μας για τα επόμενα 15-25 χρόνια.

χαλκιδα συναντησηΕχθές συμμετείχα ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα με τον Υπουργό Υγείας, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και λοιπούς φορείς της Υγείας.
Ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας, τόνισα κατά την τοποθέτηση μου στη συνάντηση, τις άμεσες προτεραιότητες όσον αφορά τα προβλήματα στην Ευρυτανία, δηλαδή την ασφαλή λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και την αποκατάσταση λειτουργίας της στον Οργανισμό του Νοσοκομείου, τη στελέχωση των αγροτικών ιατρείων της Ευρυτανίας που σχεδόν στην πλειονότητα τους δεν λειτουργούν αυτή τη στιγμή, την ασφαλή λειτουργία του μοναδικού Νοσοκομείου και του μοναδικού Κέντρου Υγείας του νομού, την αποπληρωμή των οφειλόμενων εφημεριών των γιατρών, την αδυναμία διενέργειας αξονικής
τομογραφίας σε ολόκληρο το νομό και φυσικά την άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε όλη την περιοχή, η οποία αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα.
Επιπλέον όμως, ως Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου, αλλά και ως ένας από τους νεότερους σε ηλικία νοσοκομειακούς ιατρούς (επιμελητές), τόνισα ιδιαιτέρως κατά την τοποθέτηση μου, στους εκπροσώπους της κυβέρνησης, πως πρέπει να υποστηριχθούν άμεσα οι γιατροί που αποτελούν το μέλλον της Υγείας στη Χώρα μας για τα επόμενα 15-25 χρόνια. Οι νέοι γιατροί (αγροτικοί, ειδικευόμενοι, νέοι επιμελητές), οι οποίοι αδιαμφισβήτητα αποτελούν την ατμομηχανή του συστήματος υγείας στη Χώρα μας, έχουν παντελώς χάσει την ελπίδα τους και αισθανόμενοι απελπισία για το μέλλον τους στην ίδια τους τη Χώρα φεύγουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό με αποτέλεσμα η Πατρίδα μας να στερείται τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά και εντόνως αισθητά, με άδεια νοσοκομεία από νέους σε ηλικία επιμελητές γιατρούς, με άδεια νοσοκομεία από ειδικευόμενους γιατρούς, καθώς και άδεια αγροτικά ιατρεία παντού.
Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς πως οι νέοι αποτελούν κυριολεκτικά τη μηχανή του συστήματος Υγείας. Αυτή τη στιγμή το σύστημα υγείας είναι «γερασμένο» σε πολύ μεγάλο βαθμό (υπενθυμίζω πως δεν έχουν γίνει προσλήψεις για περίπου πέντε χρόνια) και δυσκολεύεται να λειτουργήσει. Για την ακρίβεια «σέρνεται»!!!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εφημερίες κατά τη διάρκεια της νύχτας.
‘Όταν κλινικές ολόκληρες αποτελούνται από γιατρούς σε ηλικία 60 ετών, πώς και ποιός θα μείνει άυπνος όλη τη νύχτα και θα αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα των ασθενών; Ποιός θα πάει δύσκολες διακομιδές όταν είναι επείγον για τις ζωές των ασθενών; Ποιοί θα δουλέψουν ακούραστα χωρίς ύπνο για συνεχόμενες ημέρες πολλές φορές όταν αυτό χρειάζεται (τα τελευταία χρόνια χρειάζεται όλο και περισσότερο).
Χρειάζονται άμεσα νέοι σε ηλικία γιατροί (αγροτικοί, ειδικευόμενοι, νέοι επιμελητές).
Φυσικά οι νεότεροι γιατροί σεβόμαστε απόλυτα την πολύχρονη εμπειρία των μεγαλύτερων σε ηλικία από εμάς γιατρών και ζητάμε την πολύτιμη ιατρική συμβολή και συμβουλή τους κατά την αντιμετώπιση και διαχείριση των ιατρικών περιστατικών, αλλά χωρίς νέους οι νύχτες στα νοσοκομεία δεν βγαίνουν!!!
Εκτός από τα παραπάνω τόνισα επίσης την σχεδόν πλήρη έλλειψη και καταστροφή της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να μην κάνει καμιά νέα σύμβαση με όσους ΝΕΟΥΣ κλινικούς γιατρούς το επιθυμούν. Αυτό πρέπει και οφείλει να σταματήσει και οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ να είναι ανοιχτές για όσους γιατρούς το επιθυμούν, ώστε να επιτευχτεί ο στόχος της ενίσχυσης, αναβάθμισης και περαιτέρω αποτελεσματικής και ποιοτικής παροχής των πρωτοβάθμιων ιατρικών υπηρεσιών προς όφελος της δημόσιας υγείας του τόπου.
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η Ιατρική σήμερα στην Πατρίδα μας δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή κρίση με αφετηρία τα δημοσιονομικά ελλείμματα και το χρέος της χώρας μας. Πρέπει όμως να τεθούν προτεραιότητες. Αν δεν δοθεί άμεσα λύση σε αυτά τα πάρα πολύ σημαντικά προβλήματα από την Ηγεσία της Χώρας και από κατάλληλους ανθρώπους που γνωρίζουν πραγματικά πως λειτουργεί το Σύστημα Υγείας στη Χώρα μας, η κατάσταση θα επιδεινωθεί δυστυχώς με άσχημα αποτελέσματα για την Υγεία όλων!
Konstantinos Kritikos
5 Μαΐου
Κωνστ. κριτικος


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons