Άδωνις: Στο 1,1 δισ. οι ανείσπρακτες εισφορές του ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης σε συζήτηση που διεξήχθη σήμερα, 14/5/2015, επί της επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με την έλλειψη φαρμάκων από την ελληνική αγορά, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το σοβαρό αυτό ζήτημα, καταθέτοντας στα πρακτικά της βουλής επιστολή από μεγάλη φαρμακευτική εταιρία που απευθύνεται στους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, με την οποία γνωστοποιεί ότι αποσύρει όλα τα προϊόντα της από τα ελληνικά νοσοκομεία, ως απόρροια της αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία, της μη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού κλίματος και κυρίως της μη πληρωμής των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον, κατέθεσε και μια λίστα φαρμάκων που απεσύρθησαν από την ελληνική αγορά για τους ίδιους λόγους.

Έπειτα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε : «Οι ανείσπρακτες εισφορές του ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται σε 1,1 δισ. Ευρώ», επισημαίνοντας ότι: «Προχωρήσατε σε μια ιδιότυπη στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους». 

Αναφορικά με την ερώτηση του κ. Γεωργιάδη για το πότε θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι όπως σημείωσε ο ίδιος πληρώθηκαν μόνο για το μήνα Ιανουάριο, και αν η πληρωμή του μηνός Φεβρουαρίου θα γίνει εντός Μαΐου, ο κ. Κουρουμπλής δεν απάντησε ευθέως, δηλώνοντας ότι οι φαρμακοποιοί δεν έχουν πρόβλημα και πως δεν υπάρχει κανένα έγγραφο των φαρμακοποιών.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως σωστή την εγκύκλιο για το Brand στα γενόσημα, μια πρακτική που θα αποκαταστήσει το κλίμα εμπιστοσύνης στα γενόσημα, αναφέροντας πως ήταν και δικό του αίτημα προς την Τρόικα, καθώς ο γιατρός θα πρέπει να υποδεικνύει ποιο φάρμακο πρέπει να πάρει ο ασθενής.

Ο Υπουργός Υγείας κος Κουρουμπλής ανέφερε πως υπάρχει φαρμακοβιομηχανία που έκανε φοροδιαφυγή και ο κ. Γεωργιάδης τον παρέπεμψε στον Υπουργό Οικονομικών, ως αρμόδιο επί του θέματος.

Αναφορικά με την καταγγελία του κ. Κουρουμπλή ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι όργανο ξένων συμφερόντων και πως αν υπήρχε έλλειψη φαρμάκων θα είχε ήδη επέμβη ο εισαγγελέας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε τα εξής:

«Θ᾽ αγοράζει το κράτος φάρμακα και δεν θα τα πληρώνει; Θα βαράτε εσείς κανόνι; Αν πάτε στον εισαγγελέα, σε περίπτωση που μια εταιρία αποσύρει τα φάρμακα επειδή δεν έχει πληρωθεί, τότε θα πρέπει να μπείτε εσείς φυλακή, επειδή δε φροντίσατε να πληρωθεί». 

Ακόμη ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή ότι από την πρώτη μέρα της θητείας του προτίθεται να καταφύγει στο ειδικό δικαστήριο εναντίον των κ.κ. Γεωργιάδη, Βορίδη και Λυκουρέτζου για τη σύμβαση που έκαναν με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Σας προκαλώ, γιατί δε μας έχετε πάει ακόμη κ. Κουρουμπλή; 

Να μας πάτε στον εισαγγελέα αύριο, αλλιώς να μην παίζετε με την τιμή και την υπόληψη των ανθρώπων, διαφορετικά είστε συκοφάντης, έτσι κάνετε πολιτική καριέρα. Αλλιώς να ζητήσετε συγγνώμη!». 

Επίσης δήλωσε: «Αν πάμε στον εισαγγελέα για τη σύμβαση, να πάρουμε μαζί και τον κ. Μπασκόζο, τον Γενικό Γραμματέα σας, ο οποίος πήγε και υπέβαλε τα σέβη του στον Π.Ο.Υ. στην Γενεύη και είπε πόσο ωραία σύμβαση είναι!». Ενώ για το ίδιο ζήτημα απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Γνωριζόμαστε στη χώρα. Να έρχεστε εσείς και να το παίζετε ο πολεμιστής των φαρμακοβιομηχανιών θα πέσει το ταβάνι να σας πλακώσει!».


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons