11ο Athens Digital Arts Festival: Εργαστήρια για παιδιά‏

*/ 11ο Athens Digital Arts Festival | Από το Αναλογικό στο Ψηφιακό Animation

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) επιστρέφει για την ετήσια διοργάνωσή του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας υπό τον τίτλο Public Space_s και προσκαλεί παιδιά να συμμετέχουν στο εργαστήριο “Από το Αναλογικό στο Ψηφιακό Animation, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Μαΐου στην Ε.Β.Ε. - Διπλάρειο Σχολή. Εισηγητής ο Μπάμπης Αλεξιάδης.

Περιγραφή

Το εργαστήριο animation για γονείς και παιδιά περιλαμβάνει τη διδασκαλία και εκμάθηση παραδοσιακών τεχνικών animation. Βασική αρχή του εργαστηρίου είναι να προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό animation μικρού μήκους.

Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν την τεχνική του παραδοσιακού animation (hand-drawn, cut-out, pixelation, stop-frame) μέσα από ασκήσεις (σχέδιο, κολάζ, γλυπτική) που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία ενώ θα μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες μαθαίνοντας για το animation μέσα από τη μυθοπλασία και τη διήγηση.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν την δομή του παραδοσιακού animation και τη σύνθεση της κινούμενης εικόνας χρησιμοποιώντας κινηματογραφικές τεχνικές. Μέσα από παραδοσιακά παιχνίδια όπως το “phonotrope”, το “praxinoscope” και το “zoetrope”, θα δημιουργήσουν τα δικά τους animation τα οποία θα μπορούν να βιντεοσκοπήσουν και να ανεβάσουν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Φεστιβάλ παίρνοντας έτσι μια γεύση από όλα τα στάδια της παραγωγής μια ταινίας animation μικρού μήκους.

Παράλληλα με την παρουσίαση παραδοσιακών τεχνικών animation όπως ζωγραφική με το χέρι (hand drawn), το pixelation και το stop motion, το εργαστήριο θα προσφέρει μια ιστορική αναδρομή στην δημιουργία του animation και την εξέλιξή του.

Πληροφορίες

Τάξεις: Δ’ & Ε’ Δημοτικού

Αριθμός συμμετεχόντων: 20 - 25 άτομα

Ημέρες: 21 & 22.05.2015

Ώρες: 10.00 – 13.00

*/ 11ο Athens Digital Arts Festival | 21 - 24 Μαΐου 2015

Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

Κεντρικός χώρος:

Ε.Β.Ε. - Διπλάρειος Σχολή, Πλατεία Θεάτρου 3, 10552, Αθήνα

Εξωτερικοί χώροι:

Πλατεία Θεάτρου / Πλατεία Μοναστηρακίου / Πλατεία Αγίας Ειρήνης

www.adaf.gr | #ADAF2015


*/ 11ο Athens Digital Arts Festival | DIY Electro Dough – Introduction to Electronic Circuits & Other Magic

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) επιστρέφει για την ετήσια διοργάνωσή του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας υπό τον τίτλο Public Space_s και προσκαλεί παιδιά να συμμετέχουν στο εργαστήριο DIY Electro Dough Introduction to Electronic Circuits & Other Magic, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 23 Μαΐου στην Ε.Β.Ε. - Διπλάρειο Σχολή. Εισηγητές η ομάδα της yond.

Περιγραφή

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί ένα δίωρο βιωματικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών. Ακολουθώντας μία εναλλακτική προσέγγιση της επιστήμης και της τέχνης οι συμμετέχοντες προσκαλούνται να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους εξερευνώντας την μαγεία του ηλεκτρισμού μέσα από το παιχνίδι, την συνεργασία, τον πειραματισμό, την πρακτική άσκηση και το λάθος.

Συμμετέχοντας σε ένα διαδραστικό παιχνίδι οι λιλιπούτειοι ηλεκτρολόγοι και μηχανικοί θα γνωρίσουν τις βασικές έννοιες του ηλεκτρισμού ενώ θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις δυνατότητες καθημερινών υλικών και να τις συνδυάσουν με ποικίλους τρόπους σχεδιάζοντας το πρώτο τους ηλεκτρικό κύκλωμα.

Παράλληλα θα δημιουργήσουν δικά τους γλυπτά χρησιμοποιώντας το μαγικό μείγμα αγώγιμης πλαστελίνης δίνοντάς ζωή στις κατασκευές τους με την χρήση βασικών ηλεκτρονικών μερών όπως μπαταρίες, διακόπτες και φώτα.

Bio

H yond αποτελεί ένα στούντιο έρευνας και ανάπτυξης που προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με έμφαση στις τεχνολογίες αιχμής. Παράλληλα με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εργαστηρίων η πλατφόρμα του παρέχει δωρεάν Ανοιχτό Εκπαιδευτικό Υλικό αποσκοπώντας στην διαμόρφωση των εκπαιδευτών και των γονέων του μέλλοντος. Μέσα από την πλατφόρμα παρέχονται επίσης εκπαιδευτικά υλισμικά και λογισμικά, τα οποία αναπτύσσονται από την yond και άλλες όμορες ομάδες με στόχο την διαρκή εκπαίδευση και τον πειραματισμό εντός κι εκτός σχολείου.  

Πληροφορίες

Ηλίκιες: 5 έως 8 χρονών

Αριθμός συμμετεχόντων: 10 - 15 άτομα

Ημέρες:

23.05.2015 | 11.00 – 13.00

24.05.2015 | 13.00 – 15.00

*/ 11ο Athens Digital Arts Festival | 21 - 24 Μαΐου 2015

Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

Κεντρικός χώρος:

Ε.Β.Ε. - Διπλάρειος Σχολή, Πλατεία Θεάτρου 3, 10552, Αθήνα

Εξωτερικοί χώροι:

Πλατεία Θεάτρου / Πλατεία Μοναστηρακίου / Πλατεία Αγίας Ειρήνης

www.adaf.gr | #ADAF2015


*/ 11οAthens Digital Arts Festival | Ζωντανεύοντας την εικόνα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) επιστρέφει για την ετήσια διοργάνωσή του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας υπό τον τίτλο Public Space_s και προσκαλεί παιδιά να συμμετέχουν στο εργαστήριο Ζωντανεύοντας την εικόνα, την Κυριακή 23 Μαΐου στην Ε.Β.Ε. - Διπλάρειο Σχολή. Εισηγητής ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Περιγραφή

Το «Ζωντανεύοντας την εικόνα» είναι ειδικά διαμορφωμένο animation workshop για τις μαθησιακές ανάγκες και την ηλικία παιδιών ηλικίας 5 έως 8 ετών, το οποίο δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να «ταξιδέψουν» μαζί με έμπειρους animators από την βασική αρχή της δημιουργίας του σχεδίου έως τη σύνθεση της κίνησης, φτιάχνοντας και παίρνοντας μαζί τους φεύγοντας τις πρώτες τους οικολογικά ευαίσθητες animation δημιουργίες.

Ενότητες:

1) Το εργαστήριο ξεκινάει προβάλλοντας σε παιδιά διάφορα είδη κινουμένου σχεδίου.

2) Εν συνεχεία πραγματοποιείται μια επίδειξη πώς φτιάχνονται τα κινούμενα σχέδια χρησιμοποιώντας σκίτσα, το ένα μετά το άλλο, ώστε η διαδικασία να γίνει κατανοητή.

Με την βοήθεια υπολογιστή σχεδιάζονται πάνω σε μια κενή σελίδα κάποια σκίτσα, μετά, σε μια καινούρια κενή σελίδα σχεδιάζεται ένα δεύτερο σκίτσο, μετά ένα τρίτο κ.λ.π., και έτσι μετά από έναν ικανοποιητικό αριθμό σκίτσων πατάμε το PLAY και ξαφνικά τα σκίτσα ζωντανεύουν!

Έτσι βλέπουμε στην οθόνη τα σκίτσα μας να παίρνουν μορφή, χρώμα, «σάρκα και οστά» μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων. Με αυτό τον τρόπο αποκαλύπτουμε το μυστικό της κινούμενης εικόνας στα παιδιά. Στην συνέχεια τα παιδιά κάνουν το ίδιο σε φύλλα χαρτιού παίρνοντας στα χέρια τους σχέδια σε σελίδες (“κυριολεκτικά κινούμενα σχέδια”) και γυρνώντας τες πολύ γρήγορα κατανοούνε με αυτόν τον τρόπο και την τεχνική του “flipbook”.

3) Στην συγκεκριμένη ενότητα γίνεται επίδειξη και χρήση οπτικών παιχνιδιών  όπως το “flipbook” (μικρά βιβλιαράκια που με τον αντίχειρα στρίβουμε γρήγορα τις σελίδες και βλέπουμε σκιτσάκια να κινούνται.).

Ένα παιχνίδι / κατασκευή που βασίζεται στην ικανότητα μας να αντιλαμβανόμαστε στατικές εικόνες σαν να κινούνται, όταν τις δούμε γρήγορα τη μία μετά την άλλη.

4) Το εργαστήριο ολοκληρώνεται με το τελευταίο και πιο διασκεδαστικό στάδιο του, το οποίο τα ίδια τα παιδιά σχεδιάζουν μαρκαρισμένα σκίτσα το ένα μετά το άλλο, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, το δικό τους κινούμενο σχέδιο!

5) Καθ΄ όλη την διάρκεια του εργαστηρίου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να γνωρίσουν εναλλακτικές μεθόδους επαναχρησιμοποίησης κι ανακύκλωσης υλικών, καθώς και να κατασκευάσουν τα δικά τους χρηστικά αντικείμενα.

Πληροφορίες

Ηλίκιες: 5 - 8 χρονών

Αριθμός συμμετεχόντων:  15 - 25 άτομα

Ημέρες:

24.05.2015 | 11.00 – 13.00

*/ 11ο Athens Digital Arts Festival | 21 - 24 Μαΐου 2015

Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

Κεντρικός χώρος:

Ε.Β.Ε. - Διπλάρειος Σχολή, Πλατεία Θεάτρου 3, 10552, Αθήνα

Εξωτερικοί χώροι:

Πλατεία Θεάτρου / Πλατεία Μοναστηρακίου / Πλατεία Αγίας Ειρήνης

www.adaf.gr | #ADAF2015

 πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons