Ανάμεσα στις 10 ανεπτυγμένες χώρες με τις μεγαλύτερες ανισότητες η Ελλάδα

Έβδομη μεταξύ των δέκα χωρών που παρουσιάζουν τους δυσμενέστερους δείκτες άνισης ανάπτυξης ανά το κόσμο και κατά συνέπεια ένα από τα μεγαλύτερα «χάσματα» μεταξύ πλουσίων και φτωχών, βρίσκεται η Ελλάδα.

Σύμφωνα με μελέτη του OECC υπό τον τίτλο «In it Together: Why less inequality benefits all» (Όλοι μαζί: Γιατί ο περιορισμός των ανισοτήτων ωφελεί τους πάντες), η ανισότητα στα εισοδήματα αυξάνει τόσο σε περιόδους ευημερίας όσο και περιόδους κατά τις οποίες οι επιδώσεις της οικονομίας είναι δυσμενέστερες.

Οι δε αυξημένοι ρυθμοί ανάπτυξης φαίνεται πως ευνόησαν δυσανάλογα όσους ήδη απολάμβαναν υψηλά εισοδήματα και παράλληλα άφησαν...πίσω τους τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος.

anisothta

Επειδή όμως όλα είναι μια αλυσίδα, η μελέτη επισημαίνει ακόμη πως αυτές οι ανισότητες επηρεάζουν με τη σειρά τους αρνητικά το ΑΕΠ της κάθε χώρας. Μεταξύ δε 34 χωρών, η ανισότητα που παρατηρείται σε ό,τι αφορά τα εισοδήματα, κατά την περίοδο 1985 – 2005 οδήγησε σε μείωση της ανάπτυξης κατά 4,7%.

«Οι πολίτες με χαμηλό εισόδημα, αδυνατούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους κάτι που είναι αρνητικό για την οικονομία αλλά και γενικότερα», αφού δεν είναι μόνο η ανάπτυξη η οποία πλήττεται αλλά και η κοινωνική συνοχή της κάθε χώρας.

Σημειώνεται πως για την εκπόνηση της μελέτης οι ερευνητές ιεράρχησαν τις ανεπτυγμένες χώρες ανάλογα με το εύρος των ανισοτήτων που εντόπισαν βάσει της κατανομή εισοδήματος ανισότητες με βάση την κατανομή εισοδήματος.

Οι δέκα χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ανισότητες είναι:

1. Χιλή
2. Μεξικό
3. Τουρκία
4. ΗΠΑ
5. Ισραήλ
6. Μεγάλη Βρετανία
7. Ελλάδα
8. Εσθονία
9. Πορτογαλία
10. Ιαπωνία

Πηγή: independent via huffingtonpost.grπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons