ΥΠΟΙΚ: Είσπραξη 101 εκατ. από ρύθμιση οφειλών με διαγραφή προσαυξήσεων

Στα 101 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό που είχε εισπραχθεί έως τις 29 Απριλίου από την ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών με διαγραφή προσαυξήσεων.

Στις πρώτες 13 ημέρες ισχύος της ρύθμισης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών είχαν υποβληθεί 278.000 αιτήσεις (93% από φυσικά πρόσωπα και 7% από νομικά) με αρχικό ρυθμιζόμενο κεφάλαιο 1,92 δισ. ευρώ, στο οποίο αντιστοιχούν 280 εκατ. ευρώ προσαυξήσεις, δηλαδή συνολικά 2,2 δισ. ευρώ.

Η συνολική καταβολή από εφάπαξ εξόφληση, μερική καταβολή ή και πρώτη δόση για τον Απρίλιο είναι 110 εκατ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τις 29 Απρίλη - για τις οποίες έχουμε ενημέρωση από τις τράπεζες - έχουν εισπραχθεί 101 εκ. από αυτά.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών η ρύθμιση έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, που συνοψίζονται στη δυνατότητα καταβολής προκαταβολής με ισόποση απαλλαγή προσαυξήσεων, στη γενναιότερη μείωση προσαυξήσεων και τόκων, στη δυνατότητα ελάχιστης μηνιαίας καταβολής μικρότερου ποσού (από 50 ευρώ σε 20 ευρώ) και στη μη περαιτέρω επιβάρυνση με τόκους, όταν το ποσό βασικής οφειλής δεν ξεπερνά τις 5.000 ευρώ.

Για συγκριτικούς λόγους σημειώνεται ότι στην προγενέστερη διαδικασία ρύθμισης των 100 δόσεων του 2014 υποβλήθηκαν συνολικά 230.000 αιτήσεις υπαγωγής κατά το χρονικό διάστημα από 25 Νοεμβρίου 2014 μέχρι 31 Μαρτίου 2015.

Από αυτές, έχουν επικυρωθεί 193 χιλ. αιτήσεις με ρυθμισμένο κεφάλαιο 1,5 δισ. και έχουν εισπραχθεί περίπου 220 εκατ. ευρώ.



πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons