Spiegel: Για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ετοιμάζεται το ΔΝΤ

Απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ με τίτλο «Η Ελλάδα μετά την έξοδο από το ευρώ» δημοσιοποιεί το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Σύμφωνα με την έκθεση του Ταμείου, η ευρωζώνη μπορεί να αντέξει οικονομικά ένα Grexit αν λάβει συγκεκριμένα μέτρα.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις, Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον έχουν έτοιμα σχέδια για την περίπτωση που η Ελλάδα εξέλθει απο το ευρώ.
Σύμφωνα με το περιοδικό στην έκθεση του ΔΝΤ αναφέρεται:
«Η Ελλάδα θα περιέλθει σε μεγάλη οικονομική οπισθοδρόμηση. Το πρώτο χαρακτηριστικό θα είναι ο υπερπληθωρισμός. Το ΔΝΤ συμβουλεύει την Ελλάδα να μην κλειδώσει το νέο νόμισμα της με το ευρώ αλλά να το αφήσει να υποτιμηθεί ώστε να αυξήσει την οικονομική ανταγωνιστικότητά της. Όμως αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών σε όλα τα εισαγόμενα προϊόντα. Αυτή την τάση θα μπορούσε να την ελέγξει η Τράπεζα της Ελλάδος θέτοντας συγκεκριμένους πληθωριστικούς στόχους, με αύξηση των επιτοκίων αλλά και με νέες πολιτικές δημοσιονομικής λιτότητας».

Στην ίδια έκθεση σημειώνεται ότι «η ευρωζώνη θα αντέξει οικονομικά μια έξοδο της Ελλάδας, αλλά πρέπει να ενισχυθούν χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία. Αυτό θα γίνει με την αγορά κρατικών ομολόγων τους από τον Μηχανισμό Στήριξης αλλά και την ΕΚΤ με κεφάλαια που ήδη υπάρχουν».


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons