Kαι με τους ψηφοφόρους τι θα γίνει;

Αρθρογράφος: 
Χάρης Καλαμπόκης

Αν ο Χίτλερ ζούσε, σήμερα θα είχε τα γενέθλιά του. Σήμερα που ξεκινάει η δίκη της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι περίεργες μερικές συμπτώσεις;

Έχει περάσει τόσος καιρός από την στιγμή που η Χρυσή Αυγή ήρθε στην επιφάνεια, και είναι απορίας άξιο που μερικοί συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να την αντιμετωπίζουν σαν ουράνιο προϊόν. 

Σήμερα ξεκινάει η δίκη της. Αν υποθέσουμε πως στην Ελλάδα έχουμε ένα βασικό σύστημα δικαιοσύνης, τότε τα στελέχη της θα πρέπει δίχως αμφισβήτηση να καταδικαστούν. Παρ'όλα αυτά αν κάποιος με ρωτήσει για το αν έχουμε ένα σωστό σύστημα δικαιοσύνης στην Ελλάδα, δεν ξέρω τι να του απαντήσω. Οπότε ας μην ασχοληθούμε με προβλέψεις και στοιχήματα γύρω από τη δίκη.

Ας ασχοληθούμε με το ριζικό πρόβλημα. Γιατί η Χρυσή Αυγή όπως προαναφέρθηκε, δεν είναι ουράνιο προϊόν. Αυτή η ναζιστική, φασιστική, εγκληματική οργάνωση, -οσο κι αν δεν μας αρέσει να το παραδεχόμαστε- μπήκε στη βουλή εξαιτίας μιας μερίδας του ελληνικού λαού. Αυτός ο λαός ήταν που με την ψήφο του κάλυπτε την αντιδημοκρατική δράση της Χρυσής Αυγής. Κάλυπτε τις δολοφονίες, τους τραμπουκισμούς, και κάθε λογής βίαιη πράξη. Βοηθούσε στην ανάπτυξη της ρατσιστικής "ιδεολογίας", και ψήφιζε με περισσότερο σθένος όσο έβλεπε τα αποτελέσματα της ψήφου του.

Ας υποθέσουμε λοιπόν -υπερβολικά ελπιδοφόρα- πως τα στελέχη της Χρυσής Αυγής θα μπουν στη φυλακή. Ακόμα και με αυτήν την εξέλιξη, εμείς θα συνεχίσουμε να συμβιώνουμε με τους ψηφοφόρους της. Και στην επόμενη ελληνική κρίση οι πολιτικοί απόγονοι της Χρυσής Αυγής θα είναι εκεί. Το ίδιο και οι πολιτικοί απόγονοι των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, ή ακόμα και οι ίδιοι. 

Οπότε μήπως να προνοήσουμε; Μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι και με τους ψηφοφόρους; 

Ο ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής είναι ρατσιστής. Πιστεύει πως η φύση ενός ανθρώπου, και όχι η κοινωνία, καθορίζει την ταυτότητά του. Πιστεύει πως είναι καλύτερος από όλους, επειδή έτυχε να γεννηθεί από Έλληνες γονείς. Πιστεύει πως όχι μόνο είναι καλύτερος, αλλά είναι και αυτός που αξίζει να τοποθετηθεί στον παγκόσμιο θρόνο.

Ο ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής είναι φασίστας. Τα άλλοθι τελείωσαν. Πολλοί από εμάς μιλούσαν για ανίδεους ψηφοφόρους όταν δημιουργήθηκε αυτό το ρεύμα. Σίγουρα είναι ανίδεοι, όχι όμως με αυτόν τον τρόπο. Γνωρίζουν πολύ καλά πλέον τι ψηφίζουν. Τώρα πια, δεν μπορεί να ονομάζεται "ψήφος αγανάκτησης". Όποιος σέβεται τον συνάνθρωπο δεν αγανακτεί με αυτόν τον τρόπο.

Ο ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής είναι ανιστόρητος. Εδώ και τρία χρόνια τα κανάλια πιστεύουν πως ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής, είναι να την ταυτίσουμε με τον ναζισμό. Το να την ταυτίσουμε με τον ναζισμό όπως ανακαλύψαμε, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, γιατί οι ψηφοφόροι της δεν γνωρίζουν τι είναι ναζισμός. Εντάξει, ίσως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι γνωρίζουν και αποτελούν τη μειοψηφία της μειοψηφίας, αλλά η πλειοψηφία δεν γνωρίζει.

Ο ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πιστεύει σε συνωμοσιολογίες χωρίς να έχει την παραμικρή ένδειξη. Δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο. Δεν υπήρχαν φούρνοι επί ναζιστικής Γερμανίας. Είναι όλα προπαγάνδες της αριστεράς και των Εβραιομασόνων. 

Ο ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής είναι ένας αδίστακτος συμφεροντολόγος. Ας μη γελιόμαστε, ο Τσίπρας δεν είναι στην εξουσία επειδή ξαφνικά κάποιος χτύπησε με ένα μαγικό ραβδάκι την Ελλάδα, και έγινε αριστερή. Ο Τσίπρας βγήκε για να καταργήσει το μνημόνιο. Αν λοιπόν είσαι αδίστακτος η επιλογή σου δεν είναι ο Τσίπρας. Η επιλογή σου είναι η Χρυσή Αυγή. Και αυτό -για αυτούς που άλλα διαβάζουν και άλλα καταλαβαίνουν- δεν αποτελεί μέρος της θεωρίας των δύο άκρων. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είναι απλά μέρος της έλλειψης ιδεολογικού υπόβαθρου του ψηφοφόρου. Εκείνου που επί 40 χρόνια ψήφιζε όσους απλά του κάναν τα χατίρια. Κάπως έτσι ψηφίζει και Χρυσή Αυγή αλλά στην πιο αδίστακτη μορφή του. Δεν τον νοιάζει αν δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας και αν θα δολοφονηθούν άλλοι τόσοι, αρκεί αυτός να έχει υψηλό μισθό. Δεν τον νοιάζει αν δολοφονούνται οι μετανάστες, αρκεί αυτός να μην τους βλέπει στην γειτονιά του και του χαλάνε το image. 

Όλα αυτά λοιπόν καταλήγουν στο ότι ο ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής είναι αμόρφωτος. Και επικίνδυνος. Σίγουρα η επικινδυνότητά του δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με δικαστήρια γιατί σε όλες τις δημοκρατίες, οι ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα της πολιτικής πλάνης. Η αμορφωσιά του όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί με μόρφωση. Και ίσως αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε με τους ψηφοφόρους. 

Γιατί αν η Χρυσή Αυγή είναι το φίδι που βγήκε από το αυγό, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο είναι αυτό που κλώσησε αυτό το αυγό. Δεν φταίει η κατάρρευση της οικονομίας, δεν φταίει η ατιμία των πολιτικών. Φταίει μονάχα η έλλειψη μόρφωσης.

Σε αντίθεση με τον ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής, ο μορφωμένος άνθρωπος σέβεται τον συνάνθρωπό του. Δίνει σημασία στην κοινωνία, και όχι στο χρώμα ή στη γλώσσα. Ασχολείται με τον πολιτισμό και την ανάπτυξή του, αντί να βρίσκει όλα όσα έχουν επιτευχθεί πολιτισμικά, άχρηστα. Αντιλαμβάνεται πως η τύχη δεν πρέπει να του προσδίδει παραπάνω δικαιώματα. Καταλαβαίνει πως ο κλέφτης δεν αντιμετωπίζεται με έναν δολοφόνο. Πιστεύει πως δεν πρέπει να υπάρχει λογοκρισία. Πιστεύει πως πρέπει να υπάρχει ελευθερία στις σκέψεις και στην έκφρασή αυτών. Δίνει το χέρι.

Η κοινωνία μας θα πρέπει να το σκεφτεί καλά και στα χρόνια που έρχονται να δώσει βάσει στην παιδεία και τον πολιτισμό. Κανένας δεν γεννιέται φασίστας. Κανένας δεν είναι καταδικασμένος να πεθαίνει φασίστας. 

Βάλτε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή. Μετά, μοιράστε βιβλία.  

Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 2.000€

 πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons