"Στο δόκανο ο πρώτος μεγάλος φοροφυγάς" λέει το CNN για τη σύλληψη Μπόμπολα

Θέμα στο CNN έγινε η σύλληψη χθες του ισχυρού άνδρα της Ελλάκτωρ Λεωνίδα Μπόμπολα για φοροδιαφυγή, στο πλαίσιο της έρευνας της λίστας Λαγκάρντ. Σε ρεπορτάζ του με τίτλο "Νίκη για την Ελλάδα – Στο δόκανο ο πρώτος μεγάλος φοροφυγάς", το αμερικανικό δίκτυο αναφέρεται εκτενώς στην υπόθεση, σημειώνοντας ότι αυτή αποτελεί την πρώτη μεγάλη νίκη της Ελλάδας σε βάρος ενός υψηλού προφίλ φοροφυγά.

Το CNN αναφέρει ότι ο Λ. Μπόμπολας αφέθηκε ελεύθερος αφού πλήρωσε 1,8 εκατ. ευρώ από τους φόρους που χρωστούσε στο δημόσιο. "Τα ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν πως μέλη της οικογένειας Μπόμπολα ήταν μεταξύ εκείνων που κατονομάζονται στον κατάλογο των πολιτικών και επιχειρηματικών ελίτ της χώρας με μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία" συνεχίζει, εξηγώντας πως αυτός ο κατάλογος είναι γνωστός ως λίστα Λαγκάρντ.

Το αμερικανικό δίκτυο επισημαίνει πως ο Λ. Μπόμπολας είναι διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ Α.Ε., του μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου στην Ελλάδα. "Η οικογένειά του ελέγχει επίσης μια σειρά από εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα, n συμπεριλαμβανομένων της καθημερινής εφημερίδας 'Έθνος' και τους δημοφιλούς τηλεοπτικού σταθμού Mega" προσθέτει.

"Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι μία από τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης. Τα στοιχεία της δείχνουν οι καθυστερούμενες φορολογικές οφειλές ανέρχονταν σε περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια ευρώ στα τέλη του 2014 - χρήματα που η Ελλάδα χρειάζεται απεγνωσμένα να αποφύγει τη χρεοκοπία" καταλήγει το ρεπορτάζ του CNN.

Πηγή: avgi.grπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons