Προσοχή για τα μωρά - Ο ύπνος στο καρεκλάκι αυτοκινήτου κρύβει κινδύνους

Νέα μελέτη αναφέρει ότι χρειάζεται προσοχή στο δέσιμο του παιδιού όταν κοιμάται
      
Όπως αναφέρει ο Θοδωρής Λαϊνάς στο ΒΗΜΑ, πολλά μωρά και μικρά παιδιά δυσκολεύονται να κοιμηθούν και μια από τις δημοφιλείς μεθόδους που χρησιμοποιούν οι γονείς είναι να τα πάνε βόλτα με το αυτοκίνητο αφού συνήθως τα παιδιά νανουρίζονται και τελικά κοιμούνται στα καρεκλάκια τους. Επίσης σε περίπτωση ενός ταξιδιού ή πολύωρης παραμονής μέσα στο αυτοκίνητο ένα μωρό ή μικρό παιδί είναι επόμενο να κοιμηθεί στο καρεκλάκι του.

Ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Milton S.Hershey στις ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια μελέτη στην οποία διαπίστωσαν ότι οι γονείς πρέπει να προσέχουν πως έχουν δέσει το παιδί τους στο καρεκλάκι έτσι ώστε να μην το σφίγγει με τέτοιο τρόπο ώστε σε περίπτωση που θα κοιμηθεί να του προκαλέσει πρόβλημα στην αναπνοή ακόμη και στραγγαλισμό ή ασφυξία. Οι ερευνητές τονίζουν ότι οι γονείς πρέπει να παρακολουθούν τα παιδιά τους όταν κοιμούνται στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου στο καροτσάκι, στα διαφόρων ειδών «καλαθάκια» κλπ και σε καμία περίπτωση να μην εφησυχάζουν και να τα αφήνουν χωρίς παρατήρηση και έλεγχο για πολύ ώρα. Τα τελευταία χρόνια ιατρικοί εμπειρογνώμονες και ιατροδικαστές έχουν πιστοποιήσει θανάτους μωρών και μικρών παιδιών που προήλθαν από στραγγαλισμό ή ασφυξία στο καρεκλάκι τους. Η  μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Pediatrics».

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons