Γιατί μεγαλώνουν τα αφτιά μας όσο γερνάμε;

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι έχουν αρκετά ευμεγέθη αφτιά. Δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός –δεν είχαν όλοι τους μεγάλα αφτιά ως παιδιά ή έφηβοι.

Όπως είναι φυσικό, οι επιστήμονες έχουν αναζητήσει πιθανές εξηγήσεις για την αλλόκοτη αυτή αλλαγή που συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα με την πάροδο των ετών.

Τον Ιούλιο του 1993, ο Λονδρέζος γιατρός James Heathcote και οι συνάδελφοί του ξεκίνησαν να εξετάζουν εάν πράγματι τα αφτιά μεγαλώνουν με το πέρασμα του χρόνου.

Μέτρησαν τα αφτιά μιας ομάδας τυχαίως επιλεγμένων ατόμων, 206 στον αριθμό, ηλικίας άνω των 30 ετών και διαπίστωσαν ότι τα αφτιά τους μεγάλωναν κατά μέσο όρο κατά 22 χιλιοστά κάθε χρόνο!

Τα ευρήματα του Heathcote και των συναδέλφων του υποστηρίζονται από αντίστοιχα στοιχεία που προέκυψαν από ιαπωνική μελέτη το 1996 (British Medical Journal) και ιταλική μελέτη το 1999 (Journal of Craniofacial Genetic Developmental Biology).

Μάλιστα, οι Ιταλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αύξηση παρατηρείται τόσο στον ανδρικό όσο και στο γυναικείο πληθυσμό.

Παράγοντες που συντελούν στο φαινόμενο αυτό είναι η χαλάρωση των αφτιών με την πάροδο των ετών, λόγω της απώλειας ελαστικότητας του δέρματος και της επίδρασης της βαρύτητας.

Τα βαριά σκουλαρίκια που φορούν οι γυναίκες προωθούν περαιτέρω την αύξηση του μεγέθους των αφτιών.

Έχει υπονοηθεί επίσης από ορισμένους ερευνητές ότι ο χόνδρος από τον οποίο αποτελείται το αφτί –σε αντίθεση με τα οστά του σώματος– συνεχίζει να μεγαλώνει όσο περνούν τα χρόνια, όμως η άποψη αυτή δεν υποστηρίζεται ένθερμα από την επιστημονική κοινότητα.

Πηγή: onmed.gr

Tags: 


πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons