Νοσοκομείο Καλαμάτας: Σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από σήμερα 24 Απρίλη οι ειδικευόμενοι ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, απέναντι στις απλήρωτες εφημερίες πέντε και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

«Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι το πρόβλημα της καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών θα λυθεί είναι ψεύτικοι. Εξακολουθούμε να είμαστε απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες για τις εφημερίες και πάνω από οκτώ μήνες για τα εκτός έδρας (διακομιδές). Η κατάσταση στην υγεία, όχι μόνο δε βελτιώνεται αλλά καθημερινά χειροτερεύει. Η υποχρηματοδότηση και η απληρωσιά συνεχίζονται, τα νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε φάρμακα και υλικά, γιατροί και υπόλοιποι εργαζόμενοι στα όρια της εξουθένωσης, κλινικές κλείνουν η μία μετά την άλλη.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Μεσσηνίας οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό είναι τεράστιες. Οι περισσότερες κλινικές λειτουργούν με το 50% του απαιτούμενου προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα δύο νοσηλεύτριες καλούνται να καλύψουν τη νοσηλεία 40 ατόμων, κατάσταση που κάνει επισφαλείς της εφημερίες του Νοσοκομείου. Επιπλέον από την εφημερία λείπουν βασικές ειδικότητες όπως γαστρεντερολόγου, νευρολόγου, πνευμονολόγου και οι άρρωστοι αναγκάζονται να καλούν ιδιώτες ιατρούς, πληρώνοντας βέβαια το αντίστοιχο αντίτιμο. Σα να μην φτάνει αυτό, λόγω της διοικητικής συγχώνευσης με το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, αναγκάζονται γιατροί να ταξιδεύουν 1 ώρα δρόμο για να καλύπτουν μια φορά την εβδομάδα και τους ασθενείς της Κυπαρισσίας.

Η ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του Νοσοκομείου κάνει εκρηκτική την κατάσταση για την Υγεία του λαού της Μεσσηνίας».

Οι ειδικευόμενοι ιατροί κάλεσαν και τους ειδικευμένους ιατρούς να συμμετάσχουν στην επίσχεση εργασίας καθώς παραμένουν και οι ίδιοι απλήρωτοι για αντίστοιχο διάστημα. Επίσης ζήτησαν την κατανόηση των ασθενών για την όποια ταλαιπωρία προκύψει εξαιτίας της επίσχεσης και τους ζήτησαν να στηρίξουν τον αγώνα τους και να παλέψουν όλοι μαζί για Δωρεάν Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας για όλο το λαό χωρίς διακρίσεις με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.

Σε άμεση στήριξη του αγώνα των ειδικευομένων ιατρών προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας . Κλιμακώνοντας τον αγώνα προκήρυξε 3ωρες, επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και κάλεσε ταυτόχρονη γενίκευση της επίσχεση για όλο το προσωπικό, ενώ δήλωσε ότι θα καλέσει τις ομοσπονδίες σε Υγεία & Πρόνοια να προκηρύξουν πανελλαδική πανυγειονομική απεργίαστις 20 Μάη.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons