Αλλάζει ο τρόπος πρόσληψης επικουρικών γιατρών! Όλες οι ρυθμίσεις

Νέο τρόπο για την ταχύτερη πρόσληψη επικουρικών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να καλυφθούν τα κενά νωρίτερα, προωθεί το υπουργείο Yγείας. Με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας Σπύρος Κοκκινάκης δίνει τη δυνατότητα να γίνουν περισσότερες προσλήψεις επικουρικών γιατρών ανεξάρτητα από τις κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία. Γεγονός που σημαίνει πως αν σε ένα νοσοκομείο υπάρχει για παράδειγμα μόνο μία οργανική θέση αλλά η ανάγκη είναι για περισσότερους γιατρούς, τότε αυτοί θα μπορούν να προσληφθούν. Οι λίστες θα καταρτίζονται πλέον ανά ειδικότητα ενώ δικαίωμα να εγγράφονται σε αυτές έχουν μόνο όσοι δεν έχουν άλλη έμμισθη θέση στο δημόσιο.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση: «Στο Υπουργείο Υγείας καταρτίζεται κατάλογος επικουρικών ιατρών ανά ειδικότητα για την κάλυψη εκτάκτων και επειγουσών αναγκών ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων.
Στον κατάλογο αυτόν εγγράφονται με αίτησή τους ειδικευμένοι ιατροί που δεν κατέχουν καμία άλλη έμμισθη θέση στον στενό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ιατροί οι οποίοι μετά την εγγραφή τους στον κατάλογο καταλαμβάνουν θέση στον στενό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα οφείλουν με αίτησή τους να διαγραφούν από τον κατάλογο των επικουρικών…».
Κατόπιν των ανωτέρω, όσοι από τους γιατρούς είναι στον κατάλογο των επικουρικών ιατρών, και κατέχουν οποιαδήποτε άλλη θέση στο δημόσιο τομέα οφείλουν με αίτησή τους όπως άμεσα προβούν σε αίτηση διαγραφής, διότι σε κάθε άλλη περίπτωση θα επιβληθούν πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις».

Πάντως ο νόμος που ψηφίστηκε το 2014 για τους επικουρικούς γιατρούς προβλέπει σειρά κριτηρίων για την απασχόληση ενός γιατρού στο ΕΣΥ στη θέση του επικουρικού.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons