Κωδικοί πρόσβασης «εμφυτευμένοι» στο στομάχι

Το Paypal εργάζεται επάνω σε μια νέα γενιά νέων συσκευών που θα μπορούν να ενσωματωθούν, να εμφυτευθούν ή να περάσουν στον οργανισμό με μια… ένεση, οι οποίες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους κωδικούς πρόσβασης (passwords) ως μέσο ταυτοποίησης των χρηστών τους.

Ο Jonathan LeBlanc, παγκόσμιος επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης στην εταιρεία Paypal, ισχυρίζεται ότι αυτές οι συσκευές θα μπορούσαν να είναι εμφυτεύματα στον εγκέφαλο, πολύ λεπτά τσιπ πυριτίου ενσωματωμένα μέσα στο δέρμα ή συσκευές με μπαταρίες που θα μπορούσε να λαμβάνει κανείς σαν ένα… χάπι και θα τροφοδοτούνται από τα οξέα στο στομάχι.

«Οι συσκευές αυτές θα μπορούσαν να επιτρέψουν τη λεγόμενη ‘φυσική αναγνώριση σώματος’ (natural body identification), παρακολουθώντας τις εσωτερικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως οι παλμοί της καρδιάς, τα επίπεδα γλυκόζης και η αναγνώριση αγγείων» εξήγησε ο LeBlanc στη Wall Street Journal.

Με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους κωδικούς πρόσβασης και ακόμη πιο προχωρημένες μεθόδους αναγνώρισης, όπως η σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων και η επαλήθευση τοποθεσίας, οι οποίες –όπως σχολίασε ο ίδιος- «δεν είναι πάντοτε αξιόπιστες».

«Όσο οι κωδικοί πρόσβασης εξακολουθούν να παραμένουν η τυποποιημένη μέθοδος ταυτοποίησης των χρηστών στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν password όπως το ‘password123’ για την ασφαλή είσοδό τους σε λογαριασμούς και θα συνεχίσουν να εκπλήσσονται όταν οι λογαριασμοί τους παραβιάζονται» πρόσθεσε.

Ο LeBlanc ανέφερε ακόμη ότι το PayPal εργάζεται ήδη επάνω στη δημιουργία της τεχνολογίας αναγνώρισης φλεβών και παλμών της καρδιάς, καθώς επίσης και πρωτοτύπων φουτουριστικών τεχνικών ελέγχου της ταυτότητας.

Εξήγησε ωστόσο, ότι μιλώντας για τις νέες τεχνολογίες βιομετρικής εξακρίβωσης, το PayPal δε σκέφτεται κατ’ ανάγκη την υιοθέτησή τους, αλλά ελπίζει να εδραιωθεί ως ένας «ηγέτης σκέψης».

«Δε μπορώ να πω τι θα κάνει το PayPal στο μέλλον, όμως εξετάζουμε νέες τεχνικές και σίγουρα εξετάζουμε τον τομέα αναγνώρισης της ταυτότητας» είπε.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons