Η εφημερία ορίζει το σύμπαν μας….

εφημεριεςΣε κάνει να σιχτιρίσεις το επάγγελμα που διάλεξες… Η εφημερία είναι 24ωρη συνεχής εργασία. Δηλαδή ξεκινά 8 το πρωί και τελειώνει την επομένη το πρωί (το νωρίτερο στις 9, λόγω της παράδοσης περιστατικών). Σε κάποιες περιπτώσεις, όπου το ρεπό της επόμενης μέρες δε δίνεται ή δεν γίνεται να δωθεί εκείνη την ημέρα, σχολάμε το μεσημέρι έπειτα από 32 ώρες.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων σε μια ήρεμη εφημερία τα περιστατικά δεν είναι πολλά ή δεν είναι βαριά. Ή δεν είναι και πολλά και βαριά. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν κάποιες ώρες ανάπαυσης άγνωστης διάρκειας που διακόπτονται από περιστατικά άγνωστης βαρύτητας.
Στη χειρότερη περίπτωση σχολάμε σα ναυαγοί επιζώντες και κάποιος μας υπενθυμίζει ότι θα μπορούσε να είχε πάει και χειρότερα.
Εφημερεύουμε έτσι 7 μέρες το μήνα (αρκετά 8ωρα…). Αργίες ή γιορτές. Να βγαίνει το πρόγραμμα. Το μήνα που θα βάλουμε άδεια θα στριμώξουμε τις 7 εφημερίες μεσα στις εργάσιμες. Αν αρρωστήσεις ψάχνεις αντικαταστάτη. Εφημερεύεις κι άρρωστος. Αρκεί να βγαίνει το πρόγραμμα.
Η εφημερία ορίζει το σύμπαν μας. Την προηγούμενη, αν μπορείς, αναπαύεσαι για να αντέξεις, την
επόμενη γιατί εξαντλήθηκες. Αν μπορείς.
Η εφημερία σε κάνει να σιχτιρίσεις το επάγγελμα που διάλεξες, τον ασθενή που ζητάει τη βοήθειά σου μετά από άλλους 100 ή 200 μετά από 15 ώρες. Αργά ή γρήγορα σιχτιρίζεις και τον πρώτο ασθενή της ημέρας.
Δε διαλέξαμε αυτό.
Η εφημερία δε συνηθίζεται. Με τις εφημερίες δεν εξοικειώνεσαι. Οι εφημερίες αφήνουν κατακάθι. Αυτή η εργασία, λοιπόν, δε λογίζεται υπερωρία, δεν προσμετράται στο συντάξιμο χρόνο.
Αυτή η εργασία, με αυτούς τους όρους και αυτό το αποτύπωμα στις ζωές μας, είναι απλήρωτη εδώ και μήνες.
Γι’ αυτές τις απλήρωτες ώρες κάνουμε την επίσχεσή εργασίας και σας ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία.
Κάποιοι από σας έχουν σημαντικότερα προβλήματα. Κάποιοι από εμάς επίσης. Τα τελευταία χρόνια ο καννιβαλισμός βάφτιζε κάθε εργασιακή ομάδα προνομιούχα. Κάθε διεκδίκηση παράλογη, συγκρινόμενη με μια χειρότερη συνθήκη. Θεωρούμε πως δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε. Πως οι ζωές μας βελτιώνονται μόνο μαζί κι όχι κόντρα η μία στην άλλη.
Η ποιότητα της περίθαλψης εξάρταται και από τους όρους εργασίας του προσωπικού. Έχουμε όλοι ανάγκη από δωρεάν, δημόσια, υψηλής ποιότητας, περίθαλψη για όλους.
κλίκ στην εικόνα
ανακοίνωση
Γραμμένο από τους ειδικευόμενους του Παίδων Πεντέλης συλλογικά….
Thanasis Thirios
«We are sorry for the inconvenience, but this is a revolution.»
Subcomandante Insurgente Marcos


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons