"Ουκ ήλθον καταλύσαι αλλά πληρώσαι"

Αρθρογράφος: 
Τάνια

Λαμπρή κάνατε! Δεν κάνατε; Με μειωμένο το κατά κεφαλήν εισόδημα κατά 25% - 30% και αυξημένες τις τιμές στα «αμνοερίφια». Μια που είναι νωρίς το Πάσχα, δυο που προηγήθηκε το Πάσχα των Καθολικών, τρεις ο μελιταίος που χτύπησε τα κοπάδια και οι τιμές ανέβηκαν κατά 20%.

Τα γνωστά  μαρκούτσια – μικρόφωνα της ερευνητικής δημοσιογραφίας στη Βαρβάκειο Αγορά: «Πώς σας φαίνονται οι τιμές;» και ο αθώος περιπατητής της Βαρβακείου, θύμα της ερευνητικής δημοσιογραφίας, απαντά: «Οι τιμές είναι καλές. Εμείς δεν έχουμε λεφτά»! Βρε καμένε εντελώς, αν δεν έχεις λεφτά για την τιμή, η τιμή δεν είναι καλή, είναι ακριβή. «Δεν θέλω ούτε να σκεφτώ» που λέει και ο Τσίπρας, πόσο μελιταίο φάγαμε λάθρα.

25% - 30% λιγότερο κοκορέτσι και αρνοκάτσικο σημαίνει ότι ένας στους τέσσερις, (το λιγότερο) δεν τρώει, ή πως τέσσερις τρώνε στα όρια της πείνας. Αυτό σκέφτηκε η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση του Πάνου Καμμένου και παράγγειλε, στη μούγκα, ανταλλακτικά για πέντε παλιά στρατιωτικά αεροπλάνα μας, από τις ΗΠΑ, που είναι φίλοι μας τελευταία, έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Τύφλα νάχουν οι καναπέδες της Βίκυς του Τσοχατζόπουλου, που οφείλουν την ύπαρξή τους στις αγορές του Αιώνα που γίνονταν επί αμυντικής υπουργίας του. Σε τι καιρούς ζούμε πια, όπου για να κρατήσεις μια φιλία, πρέπει να της τα ακουμπάς χοντρά... Και για το ξεκάρφωμα, επιστροφή στη χουντική αισθητική των οβελιών στρατοπέδου, όπου οι ταλαίπωροι φαντάροι, από υπερασπιστές της πατρίδας μετατρέπονται σε υπαλλήλους ψησταριάς «Τα Βλάχικα», προς δόξαν, εφήμερη, των επισήμων και του τσάμικου.
Μεγάλη Τετάρτη και ο Βαρουφάκης ομιλεί, Ομιλίαν πλήρους νοήματος, εις Παρισίους και σε συνάντηση οικονομολόγων στο «Ινστιτούτο για τη Νέα Οικονομική Σκέψη».
          Ξέρετε, αυτές τις διεθνείς συναντήσεις όπου τα γνωστά θινκ τανκς, (δεξαμενές σκέψης), μαζεύονται και διαγκωνίζονται ποιος θα εκφράσει ωραιότερα, μια ευκολοχώνευτη μπαρούφα, που πάντα κρύβει μια αντιλαϊκή επιδρομή. Εκεί που οι οικονομολόγοι ερμηνεύουν τα πάντα (εκ των υστέρων) και αδυνατούν να προβλέψουν το παραμικρό (εκ των προτέρων). Εκεί που «αμείβονται» οι πλήρεις καλολογικών στοιχείων προτάσεις. Η ομιλία του, που έγινε στην Αγγλική γλώσσα και κράτησε παραπάνω από μια ώρα, δεν μεταφράστηκε ολόκληρη πίσω στην πατρίδα, αλλά δημοσιεύτηκε σε βίντεο στα Αγγλικά από το «Στο Κόκκινο» και το TVXS, χωρίς μετάφραση!!! Λίγα αποσπάσματα μεταφρασμένα, δημοσίευσε το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών.
       Φαίνεται πως οι μεταφραστές των «εθνικής εμβέλειας» καναλιών, εφημερίδων και ηλεκτρονικών site, εί­χαν πασχαλινή άδεια.
     Η στήλη δεν έδωσε πασχαλινές άδειες και σας παρουσιάζει δυο αμετάφραστες αποστροφές από το λόγο. Ο Βαρουφάκης, αφού ισχυριστεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι αυτή που θα ήθελαν οι οραματιστές δημιουργοί της, που κατ' αυτόν είναι ο Μιτεράν και ο Κολ, εκθειάζοντας το αντίστοιχο μοντέλο των ΗΠΑ, καταλήγει: «Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες θα ήθελαν να ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης». Φυσικά! Θα θέλαμε να ζούμε σε συνθήκες Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με την απέραντη φτώχεια, την ευκαιριακή εργασία, την ανύπαρκτη περίθαλψη και την αστυνομία που δολοφονεί ρατσιστικά και ατιμώρητα ό,τι έγχρωμο κινείται. Αυτό κάνουμε τώρα και χωρίς να το θέλουμε.
    Για την κυβέρνησή του είπε ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπάρχει ένα υφιστάμενο πρόγραμμα. (Σ.μ. το υπάρχον μνημόνιο). Κάθε κράτος έχει μια συνέχεια, έτσι η νέα κυβέρνηση είναι δεσμευμένη από τις υπογραφές των προηγουμένων. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό είναι μια Αρχή». Δηλαδή σε απλά ελληνικά «Μη νομίσητε ότι ήλθον καταλύσαι τον νόμον, ή τους προφήτας. Ουκ ήλθον καταλύσαι αλλά πληρώσαι». Να συμπληρώσει θέλει ο άνθρωπος, όχι να καταργήσει.
     Πάλι εδώ. Στον αγώνα εμείς.

 

Πηγή: ΛΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons