Αλλάζουν την ομάδα διαπραγμάτευσης μετά την απαξίωση του Γιάνη στη Ρίγα.

Η απομόνωση του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup της Παρασκευής στη Ρίγα, με τα γνωστά "παρατράγουδα" για την Κυβέρνηση, "κεραυνοβόλησαν" το Μαξίμου, το οποίο ήδη από την Παρασκευή, αναζητούσε διέξοδο στον εγκλωβισμό: "Ούτε να κρατήσουμε τον Βαρουφάκη μπορούμε, ούτε να τον διώξουμε".
Μετά την ξεκάθαρη απόφαση του Α. Τσίπρα να "τρέξει" γρήγορα η διαπραγμάτευση καθώς η χώρα βρίσκεται προ των πυλών της χρεοκοπίας, η "ανασύνταξη" της ομάδας διαπραγμάτευσης - έστω και με την πολιτική κάλυψη του νυν ΥΠΟΙΚ, ήταν μονόδρομος. Άλλωστε, πληροφορίες που μετέδωσε το Κεφάλαιο και το Capital.gr, ήδη από το Σάββατο, επέμεναν πως το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης εναντίον του κ. Βαρουφάκη έχει θεριέψει επικίνδυνα και αναζητείτο λύση αξιοποίησης του Γ. Χουλιαράκη και του Ευ. Τσακαλώτου (αποτελούν αμφότεροι επιλογές του Γιάννη Δραγασάκη).
Μετά και τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τους Α. Μέρκελ- Γ. Ντάισελμπλουμ καθώς και τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου που συνεδρίασε υπό τον
Πρωθυπουργό το βράδυ στο Μαξίμου, αποφασίστηκε "λίφτινγκ" στην ομάδα διαπραγμάτευσης με επαναχαραξη της λειτουργίας της (σύσταση νέων οργάνων) και την αναβάθμιση των Ευ. Τσακαλώτου- Γ. Χουλιαράκη.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση κυβερνητικών κύκλων, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ αναλαμβάνει τον συντονισμό νέου οργάνου, της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης» που θα τελεί πάντως υπό την ευθύνη του ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκη.

Γίνεται επίσης σαφές ότι  την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης, το πρόσωπο «κλειδί» στις επαφές που έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όσο για τα υπόλοιπα δύο μέλη της Ομάδας Βρυξελλών και στενούς συνεργάτες του ΥΠΟΙΚ, ο μέν  ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής  Ν. Θεοχαράκης (που συνόδευε τον Γ. Βαρουφάκη στο «εχθρικό” Eurogoroup της προηγούμενης Παρασκευής), αναλαμβάνει να εκπονήσει σχέδιο ανάπτυξης, ενώ δεν υπάρχει – προς το παρόν τουλάχιστον – ρόλος για  τη σύμβουλο  του ΥΠΟΙΚ Έλενα Παναρίτη.

Σήμερα συνεδριάσεις BG και Πολιτικής Ομάδας

Ο μίνι «ανασχηματισμός» του οικονομικού επιτελείου  θα πρέπει να λειτουργήσει άμεσα, καθώς για σήμερα έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη Brussels Group με στόχο δια ζώσης επαφές από την Τετάρτη.

Σήμερα λίγο πριν 19.00 ξεκίνησε και η πρώτη συνεδρίαση της νέας πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των κκ Βαρουφάκη, Τσακαλώτο, Δραγασάκη, Σαγιά και Παππά στο ΥΠΟΙΚ, ενώ την ίδια στιγμή έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει και το Brussels Group.

Στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος Γ. Δραγασάκης είχε σειρά συσκέψεων σε επίπεδο υπουργών στο γραφείο του με στόχο την προετοιμασία της διαπραγμάτευσης στο δημοσιονομικό, το ασφαλιστικό και σε άλλα πεδία.

Αυτό το μοντέλο επελέγη προκειμένου να υπερκεράσει η Κυβέρνηση το "εμπόδιο Βαρουφάκη", έχοντας εγκλωβιστεί στην απροθυμία της να τον αποπέμψει μεν αλλά και στο αντικειμενικό βαρίδι που αποτελεί πλέον ο νυν ΥΠΟΙΚ για τη διαπραγμάτευση.

Όπως ανέφερε άλλωστε νωρίτερα το Capital.gr:  Το κλίμα στην Κυβέρνηση για τον Γιάνη Βαρουφάκη είναι βαρύ, οι γκρίνιες στο εσωτερικό της για "αστοχίες" στη διαπραγμάτευση και ...sui generis συμπεριφορά που δυσκολεύει τη συνεργασία με τους ομολόγους του, θεριεύουν αλλά το επιτελείο του Μαξίμου, είναι μάλλον εγκλωβισμένο επ αυτού και δεν προτίθεται -προς ώρας τουλάχιστον- να τον αντικαταστήσει ή υποβαθμίσει.

"Δεν πρόκειται να τον αντικαταστήσουμε όσο τον χτυπούν όλοι" δήλωσε χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή, αλλά ουδόλως απίθανο είναι -παράλληλα- να αναβαθμιστεί στις διαπραγματεύσεις ο ρόλος του Γ. Χουλιαράκη ( αποτελεί έμπιστο συνεργάτη του Γιάννη Δραγασάκη)".

Οι αλλαγές καταγράφονται σε  ανεπίσημο ενημερωτικό σημείωμα κυβερνητικών πηγών. Σε αυτό αναφέρονται οι αποφάσεις της  σύσκεψης με αντικείμενο το συντονισμό και την παρακολούθηση της πορείας της διαπραγμάτευσης που έλαβε χώρα χθές  υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα:

1.Στη σύσκεψη «επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση».

2. Συγκροτείται πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο.

3. Για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

4. Στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.

5. Τέλος την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης.

Πολιτική κάλυψη σε Γ. Βαρουφάκη παρέχει το Μαξίμου, ωστόσο "επαναχαράσσει" την διαπραγμάτευση ιδρύοντας νέα όργανα αποδίδοντας σε αυτά αρμοδιότητες και αναβαθμίζοντας το δίδυμο Τσακαλώτου-Χουλιαράκη.Πηγή:www.capital.gr


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons