Ψάχνοντας τους υπουργούς Υγείας στα κανάλια!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου 
Η αριστερή κυβέρνηση αν είχε υποσχεθεί ένα πράγμα από την πρώτη στιγμή, ήταν πως θα πάψει να λειτουργεί όπως οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. «Θα αλλάξουν όλα με τον ΣΥΡΙΖΑ» έλεγαν και ξανάλεγαν τα στελέχη της Κουμουνδούρου.Τελικά από ότι φαίνεται ελάχιστα έχουν αλλάξει.Στον τομέα της Υγείας προς ώρας αυτό που άλλαξε είναι το «5ευρω» εισιτήριο στα νοσοκομεία και αυτό μετά από αλλεπάλληλες σχετικές δηλώσεις στα κανάλια περί κατάργησής του.Και επειδή και αυτή τη ρύθμιση από τα κανάλια την έμαθαν οι ασθενείς, οι γιατροί αλλά και οι συντάκτες υγείας, είναι να απορεί κανείς: σε τι διαφέρει άραγε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Ανδρέας Ξανθός από τον προκάτοχό τους Άδωνι Γεωργιάδη σε ότι αφορά τουλάχιστον την επικοινωνία;
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν άραγε αυτός που κατηγορούσε τον πρώην υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη ότι ξημεροβραδιαζόταν στα κανάλια μιλώντας για όλα τα θέματα; Βέβαια μπορεί ο πρώην υπουργός να εμφανιζόταν συχνά- πυκνά σε τηλεοπτικές εκπομπές, τηρούσε όμως με ευλαβική συνέπεια το … ραντεβού του με τους υγιεινομικούς συντάκτες.

Κάπως έτσι και ενδεχομένως ακόμη χειρότερα να λειτουργεί η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε ότι αφορά τουλάχιστον στην επικοινωνία της. Κατά τη γνωστή τακτική των πολιτικών, υπουργός και αναπληρωτής επιλέγουν να γνωστοποιήσουν τις όποιες αλλαγές στην πολιτική της υγείας, μέσω των τηλεοπτικών καναλιών και των τηλεοπτικών δημοσιογράφων που φυσικά είναι άσχετοι με την Υγεία.
Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς στη μικρή οθόνη οι πιεστικές ερωτήσεις είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες, καθώς το αντικείμενο δεν είναι σε γνώση των παρουσιαστών.
Και είναι ενδεικτικό πως σχεδόν τρεις μήνες κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχει παραχωρήσει ακόμη καμία συνέντευξη Τύπου στους αρμόδιους υγειονομικούς συντάκτες. Εκεί δηλαδή όπου οι ερωτήσεις δε θα είναι …παίξε γέλασε…
Και το εντυπωσιακότερο όλων είναι πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φάνηκε να κινητοποιείται πρόσφατα για το θέμα μετά από σχετικό άρθρο του Αιμίλιου Νεγκήστο virus.com.gr. Μάλιστα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε αισθανθεί την ανάγκη να κάνει και σχετική αναφορά κατά τη διάρκεια της παρουσίας του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας, υποσχόμενος άμεσα συνέντευξη Τύπου.
Και για να μην παρεξηγηθώ, ο ρόλος του δημοσιογράφου και δη του εξειδικευμένου συντάκτη υγείας δεν είναι απλά να συγχρωτίζεται με υπουργούς για να ανεβάζει τη θέση του στο μιντιακό στερέωμα. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια δεκάδες υπουργοί έρχονται και παρέρχονται.
Ο ρόλος του είναι να στριμώχνει την εκάστοτε εξουσία ώστε να μπορεί να αποκαλύπτει με τον πιο σαφή τρόπο τα όσα επακολουθούν ώστε να μπορεί και να ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό του δηλαδή τους πολίτες.
Αντί του ρόλου του όμως ο συντάκτης υγείας και με κυβέρνηση αριστεράς, αναζητά τους υπουργούς στα κανάλια, εκεί όπου ο πολιτικός λόγος περιορίζεται σε μερικέςυποσχεσιολογίες και αοριστολογίες…

Η αγωνία του συντάκτη υγείας είναι πλέον όχι μόνο να κάνει αποκαλύψεις για να ενημερώσει το κοινό του με νέα θέματα, αλλά να μη χάσει και τα βασικά. Γι αυτό και μέσα στην καθημερινή του αγωνία είναι να αναζητήσει με το τηλεκοντρόλ του ποιο κανάλι θα προτιμήσει για την προβολή του ο υπουργός.
Πρώτη φορά αριστερά και στα κανάλια…


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons