Εφημερίες χρόνος μηδέν...


Με καθυστέρηση σχεδόν 5 μηνών πιστώνονται στους λογαριασμούς των νοσοκομειακών γιατρών, σήμερα Δευτέρα 27 Απρίλη, τα χρήματα για τις εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβρη, καθώς και ορισμένα υπόλοιπα παλαιότερων ετών.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας στο ΑΠΕ: «Τρία χρόνια έχουν να πληρωθούν οι εφημερίες στα νοσοκομεία, για το '12, το '13 και το '14 . Αυτό γινόταν για να παρουσιαστεί πλεόνασμα. Με βάση την προσπάθεια που έκανε η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Οικονομικών, λύσαμε τα νομικά προβλήματα, βρήκαμε τα χρήματα, τροποποιήσαμε τους προϋπολογισμούς και σήμερα είμαστε έτοιμοι, στις 27 Απριλίου, να πληρωθούν όλες αυτές οι εφημερίες».

Η «ανάφλεξη» που πυροδότησε όμως στην Υγεία η τεράστια καθυστέρηση στην εξόφληση των δεδουλευμένων εφημεριών, σε συνδυασμό με την καθήλωση των νοσοκομειακών προϋπολογισμών, τη χρονική μετάθεση για τις 4.500 προσλήψεις και τη συζήτηση που άνοιξε για τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, απειλούν να «ανατινάξουν» τα θεμέλια του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Η λίστα με τα δημόσια νοσοκομεία στα οποία οι γιατροί, κυρίως ειδικευόμενοι αλλά όχι μόνο, κηρύσσουν επίσχεση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τις απλήρωτες εφημερίες και τις δραματικές συνθήκες εργασίας τους, συνεχώς μεγαλώνει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφεται στην πρωτεύουσα και στην Κρήτη, ενώ από σήμερα και μέχρι το τέλος του μήνα το «κύμα» των επισχέσεων αναμένεται να «χτυπήσει» κι άλλα νοσοκομεία της χώρας, καθώς οι γιατροί δεν έχουν λάβει καμία διαβεβαίωση για την αποπληρωμή των υπόλοιπων εφημεριών που τους οφείλονται (Γενάρης-Απρίλης 2015).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου της ΟΕΝΓΕ η αποπληρωμή τους θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων… Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας συνεχίζει να είναι «επιμελώς ατημέλητος» στις δημόσιες τοποθετήσεις του για το θέμα. Είναι ενδεικτικός ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το ζήτημα μιλώντας στο ΑΠΕ, όπου δίχως να ορίσει το χρονοδιάγραμμα της εξόφλησης, αναφέρθηκε μόνο στην τροποποίηση του τρόπου πληρωμής των εφημεριών, ώστε να γίνονται σε πραγματικό χρόνο.

«Μέσα στον Μάιο θα γίνουν οι προσπάθειες για να μπορέσουμε να πληρώσουμε εφημερίες σε πραγματικό χρόνο» τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, προσθέτοντας «δεν μπορείς να απαιτείς από έναν άνθρωπο που δουλεύει να τον πληρώνεις όποτε εσύ θέλεις».

Τι γίνεται όμως όταν όχι μόνο τον πληρώνεις όποτε εσύ θέλεις, αλλά του ζητάς και να επιστρέψει μέρος των χρημάτων που του έχεις καταβάλλει;

Δεν φτάνει που τους χρωστάνε, τους ζητάνε και να πληρώσουν

«Κόκκαλο» έμειναν οι γιατροί και οι άλλοι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Νικαίας όταν πληροφορήθηκαν ότι θα πρέπει να επιστρέψουν αναδρομικά χρήματα που έχουν λάβει για εφημερίες και υπερωρίες του 2009 και 2010, λόγω υπέρβασης του προϋπολογισμού.

Όπως αναφέρει έγγραφο της Β΄ ΥΠΕ με ημερομηνία 23/4/2015 στο Ταμείο του Νοσοκομείου υπάρχει έλλειμμα ποσού 510.547,32 ευρώ που αφορά στην πληρωμή εφημεριών και υπερωριών για το δίμηνο Δεκέμβρης 2009-Γενάρης 2010 και τα οποία καταβλήθηκαν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), αλλά χωρίς έγκριση.

«Παρά τις οχλήσεις προς το Υπουργείο Υγείας για την επιχορήγηση του ανωτέρω ποσού και την τακτοποίηση του ταμειακού ελλείμματος, το οποίο αναγράφεται και στους Απολογισμούς του νοσοκομείου για τα έτη 2010-2013, εντούτοις δεν έχει δοθεί λύση και το πρόβλημα εκκρεμεί» αναφέρουν σχετικά οι υπηρεσίες της Β΄ ΥΠΕ, και καλούν το Δ.Σ. του Νοσοκομείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή των καταβληθέντων χρημάτων. Συγκεκριμένα, προτείνουν να γίνει παρακράτηση των ποσών από τους εργαζόμενους ή να ειδοποιηθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για όσους έχουν αποχωρήσεις, προκειμένου το γεγονός να μην προκαλέσει τη διακοπή της χρηματοδότησης του νοσοκομείου. 
Εκεί, δηλαδή, που τους χρωστούσαν τους παίρνουν και το βόδι!


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons