Τα γενόσημα του Καναδά δείχνουν τον δρόμο!

Επειδή πολλές φορές κάνουμε λόγο για το ανεπαρκές όριο της δημόσιας εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης για το 2015, δηλαδή για τα 2 δισ. ευρώ, καθώς και για τις συνεχείς... μειώσεις στις τιμές των φαρμακευτικών σκευασμάτων, οι οποίες πάντα αποδεικνύονται ως ανεπαρκείς και καθόλου γενναίες, καλό θα ήταν να παραθέσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα όσο και χρήσιμη πληροφορία για μια πτυχή της φαρμακευτικής πολιτικής του μακρινού μας Καναδά.
Ο Φαρμακευτικός Σύνδεσμος Γενοσήμων Φαρμάκων του Καναδά (Canadian Generic Pharmaceutical Association-CGPA) έφθασε το 2014 σε συμφωνία για τρία χρόνια με τις περιφερειακές διευθύνσεις της χώρας, προκειμένου οι τιμές των 18 πιο «δημοφιλών» και υψηλού όγκου κατανάλωσης συνταγογραφουμένων γενοσήμων να μειωθούν πολύ δραστικά στο... 18% των τιμών των αντιστοίχων πρωτοτύπων φαρμακευτικών σκευασμάτων!

Η προβλεπόμενη εξοικονόμηση πόρων για την τριετία προβλέπεται να φθάσει τα... 3,8 δισ. δολάρια Καναδά!

Για λόγους σύγκρισης, δεν έχουμε παρά να σκεφθούμε ότι η σχετική συζήτηση στη χώρα μας περιορίζεται αποκλειστικά και μόνον στο ερώτημα εάν οι τιμές των γενοσήμων φαρμάκων θα πρέπει να μειώνονται αυτομάτως στο... 60% ή στο 80% των τιμών των αντιστοίχων πρωτοτύπων φαρμακευτικών σκευασμάτων!

Πολύ μακριά μας ο Καναδάς, πράγματι...


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons