Εισβολή, ξύλο και προπηλακισμοί στο νοσοκομείο Καλαμάταςκαλαματα νοσοκ Το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας καταγγέλλει την επίθεση προς το προσωπικό του ιδρύματος που έλαβε χώρα την Παρασκευή 3 Απρίλη στον χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.Συγκεκριμένα, ομάδα «συνοδών ασθενούς» εισέβαλαν στον χώρο των Επειγόντων, επιτέθηκαν και χτύπησαν τον υπάλληλο της εταιρίας φύλαξης που επιχείρησε να εμποδίσει την είσοδο στο γραφείο των ιατρών, προπηλάκισαν ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος που εκείνη την στιγμή αντιμετώπιζαν βαρύ περιστατικό.Το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων που βιώνουν συστηματικά οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και ιδιαίτερα στο χώρο των επειγόντων κατά τη διάρκεια των οποίων τίθεται σε κίνδυνο η ζωή κι η αξιοπρέπεια των ασθενών αλλά και του προσωπικού. Παρά τις

συνεχιζόμενες καταγγελίες για τα περιστατικά αυτά, λύση δεν είναι διατεθειμένη να δώσει ούτε η διοίκηση του νοσοκομείου ούτε η αστυνομική Διεύθυνση της πόλης.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Όσο κι αν ωραιοποιείται η κατάσταση απ’ την πλευρά της διοίκησης με τις πρωτοβουλίες για την τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στον περιβάλλοντα χώρο και την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης της προστασίας του νοσοκομείου, τα μέτρα αυτά είναι ανεπαρκή. Η παρουσία δύο μόνο υπαλλήλων για την φύλαξη ενός τεράστιου χώρου όπως αυτός του Νοσοκομείου, που βρίσκεται σε καθημερινή και 24ωρη εφημερία, αποτελεί «τσιρότο» σε μια τεράστια πληγή.

Η διοίκηση οφείλει να δώσει άμεση λύση με την εκπόνηση σχεδίου για τη φύλαξη που θα περιλαμβάνει την παρουσία προσωπικού φύλαξης σε καθημερινή και εικοσιτετράωρη βάση σ’ όλους τους ορόφους του νοσοκομείου, ενισχυμένη παρουσία στις εισόδους του ΤΕΠ και στις δύο πύλες του ιδρύματος, προκειμένου να διασφαλίζεται η τήρηση του επισκεπτηρίου, η παρουσία του απαραίτητου αριθμού συνοδών και η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού.

Μοναδική και σταθερή λύση είναι η πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου και εκπαιδευμένου προσωπικού φύλαξης το οποίο μέσα από τη διαθεσιμότητα του 2014 στους νυχτοφύλακες, τις συνταξιοδοτήσεις και τις μηδαμινές προσλήψεις την τελευταία 10ετία έχει αποδεκατιστεί.

Το Τμήμα Επειγόντων είναι απαραίτητο να λειτουργήσει ως αυτόνομο τμήμα, με επιστημονική διαλογή των περιστατικών, ειδικευμένους ιατρούς και επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό για να καλύπτονται οι ανάγκες.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons