Όσα μνημόνια κι αν υπογράψεις Αλέξη...του Θ.Μαυρίδη

Τώρα λένε ότι χρειαζόμαστε επιτακτικά μία συμφωνία. Μέχρι χτες πειραματιζόντουσαν σε θεωρίες παιγνίων και ισχυριζόντουσαν ότι με αυτό τον τρόπο έκαναν «διαπραγμάτευση». Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν. Σιγά – σιγά μας λένε ότι ίσως αναγκαστούν να πάρουν και μερικά... μέτρα. Σιγά – σιγά θα αναγκαστούν να πουν όλη την αλήθεια. Και μνημόνιο θα υπογράψουν και μέτρα θα πάρουν και θα βαπτίσουν το κρέας ψάρι! Όλη τους η πολιτική βασίστηκε σε ένα τερατώδες ψέμα: Ότι αυτοί έχουν στα χέρια τους ένα μαγικό ραβδάκι και μπορούν να πολλαπλασιάζουν το κρασί και το ψωμί, όπως έκανε και ο Ιησούς! Σίγουρα είναι θεομπαίχτες και αθεόφοβοι...
Προσπαθούν τώρα να υπογράψουν μία συμφωνία. Τι θα περιλαμβάνει αυτή; Μέχρι χτες κατηγορούσαν όλους τους πολιτικούς τους αντιπάλους ως προδότες και γερμανοτσιολιάδες. Υποσχέθηκαν, λοιπόν, ότι θα πάρουν λεφτά δίχως μέτρα και έλεγχο. Κάθε τι λιγότερο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό! Να κάνουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα. Να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ούτε βήμα πίσω!
Απειλούν με εκλογές! Γιατί; Πριν τρεις μήνες είχαμε εκλογές. Τι το πέρασαν εδώ; Κατέθεσαν στον ελληνικό λαό ένα πρόγραμμα, ο ελληνικός λαός το ενέκρινε και τους ψήφισε. Και τώρα είναι κυβέρνηση! Κάθε φορά που θα βρίσκουν τα
δύσκολα θα πηγαίνουμε σε εκλογές; Με αυτό τον τρόπο δεν κυβερνούνται χώρες. Κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορούν έτσι να λειτουργήσουν ούτε καν φοιτητικοί σύλλογοι!

Εδώ θα καθίσουν και θα αναμετρηθούν με τις απίστευτες ανοησίες που έχουν εκτοξεύσει όλα αυτά τα χρόνια. Θα απολογηθούν ενώπιον των ψηφοφόρων τους για όσα έχουν πει και για όσα θα πράξουν. Θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει ακόμη καταφέρει να βγει από τα μνημόνια. Πως καταφέραμε τους τελευταίους μήνες να απομονωθούμε στην Ευρώπη και για ποιους λόγους δοκιμάζονται οι σχέσεις μας ακόμη και με τους Αμερικανούς.

Μέχρι χτες λέγαμε ότι ήταν προτεραιότητα μία συμφωνία. Μέχρι χτες, όταν πιστεύαμε ότι υπήρχε περιθώριο χρόνου. Σήμερα δεν ξέρουμε αν μία οποιαδήποτε συμφωνία μπορεί να έχει αποτέλεσμα σε μία Οικονομία που βρίσκεται πλέον σε φάση πλήρους και όχι μερικής διάλυσης.

Πολύ φοβόμαστε ότι έχουμε ήδη εισέλθει σε μια κρίσιμη φάση και ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι πλέον καθοριστικές για την τύχη της ίδιας της χώρας και του λαού της. Το πρόβλημα δεν είναι να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας για να έρθει ο Αντώνης Σαμαράς! Αλλά να βρεθεί μία κοινή συνισταμένη, μία εθνική πολιτική. Για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση και να πάψει να κινείται με βάση τις φαντασιώσεις ακραίων και άσχετων που ονειρεύονται ότι θα έρθουν αύριο Ρώσοι και Κινέζοι και θα αντικαταστήσουν τα λεφτά των Ευρωπαίων. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να μπει η χώρα στις ράγες της κοινής λογικής.

Όταν η κυβέρνηση θα καταλήξει στην συμφωνία με την Ευρώπη θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να βγούμε απέναντι. Πρέπει να πάρουμε τον χρόνο που μας δίνει η Ευρώπη και να μπορέσουμε όλοι μαζί να ανασυγκροτήσουμε την διαλυμένη Οικονομία μας. Να ανασυγκροτήσουμε την παραγωγή, να στείλουμε στα αζήτητα τις συμμορίες που σήμερα υποδύονται τους επιχειρηματίες, να υποστηρίξουμε την επιχειρηματικότητα. Σε ρήξη χρειάζεται να έρθουμε. Όχι όμως με την Ευρώπη, αλλά με την διαπλοκή, με την διαφθορά στο δημόσιο.

Η ανάπτυξη δεν θα έρθει με δάνεια από την Κίνα ή την Ρωσία. Αλλά με ένα σταθερό φορολογικό και αναπτυξιακό περιβάλλον. Η ανάπτυξη θα έρθει με επενδύσεις και όχι με πολεμική απέναντι σε επενδυτές που έχουν ήδη βάλει τα λεφτά τους στην χώρα.

Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Δεν είναι ανάγκη να φύγει ο Αλέξης για να έρθει κάποιος άλλος. Χρειάζεται η σημερινή κυβέρνηση να αποκτήσει επιτέλους πολιτική, να εγκαταλείψει τις αντιλήψεις καφενείου και να αναζητήσει εθνικές λύσεις μέσα σε κλίμα συναίνεσης. Μπορούν; Αν δεν μπορούν, θα έχουν την τύχη των προηγούμενων. Όσα μνημόνια κι αν υπογράψουν, όπως κι αν τα ονομάσουν...
Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons