Απόφαση εκτελεστικής γραμματείας ΟΕΝΓΕ με δύο απόψεις.Τωρα με κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ μας τα λεει αλλιως η ΟΕΝΓΕ!

βενιζελειο νοσοκ copyΣχετικά με την καθυστέρηση αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της,
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ συνεδρίασε την Παρασκευή 24 Απριλίου και ασχολήθηκε με τρέχοντα ζητήματα, κυρίως όμως με την εκτίμηση της κατάστασης στο σύστημα υγείας και προγραμμάτισε την επόμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.
Η ΕΓ κρίνει πως οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της 27ης Φεβρουαρίου παραμένουν στη διεκδικητική στόχευση της ΟΕΝΓΕ και η πρόοδος υλοποίησής τους θα συζητηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνάντηση που θα οριστεί το προσεχές δεκαπενθήμερο.
Σχετικά με την καθυστέρηση αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της, ενώ στη συζήτηση περί του πρακτέου διατυπώθηκαν δύο απόψεις, τις οποίες παραθέτουμε όπως αυτές κατατέθηκαν στη συνεδρίαση:
Άποψη πρώτη:
Ζητάμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα:
• στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων
• την έναρξη των διαδικασιών για πρόσληψη του ιατρικού και λοιπού προσωπικού τις οποίες έχει
ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
• την εξόφληση των απλήρωτων εφημεριών του 2015
• την υλοποίηση των δεσμεύσεων για την υγεία που περιέχονται στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Καλούμε τις Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών να προχωρήσουν άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν την κινητοποίηση τους, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης, σε συνεργασία με τους άλλους υγειονομικούς.
Η επιτυχία των αγώνων μας στηρίζεται στην κοινή δράση ειδικών και ειδικευομένων γιατρών, χωρίς αντιπαλότητες και τεχνητούς διαχωρισμούς, στη μαζική συμμετοχή των γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία.
Άποψη δεύτερη:
Καλούμε τους συναδέλφους να προβούν άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις και να προχωρήσουν σε επισχέσεις εργασίας (ειδικοί και ειδικευόμενοι) ή όποια άλλη μορφή κινητοποίησης αποφασίσουν.
Η επόμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου ορίστηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 12.30μμ στα Γραφεία της ΟΕΝΓΕ, στην οποία εκτός των μελών του Γενικού Συμβουλίου θα συμμετάσχουν και οι Πρόεδροι των Ενώσεων Γιατρών της χώρας.
Για την ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                             ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons