Στεγνώνει από ρευστό ο ΕΟΠΥΥ – Το Γενικό Λογιστήριο δεν έχει καταβάλει τις δόσεις Μαρτίου - Απριλίου


Για μία ακόμη φορά, η έλλειψη ρευστότητας στον ΕΟΠΥΥ δημιουργεί έντονη ανησυχία τόσο στα δέκα εκατομμύρια των ασφαλισμένων, όσων και στους χιλιάδες παρόχους του Οργανισμού.

Σοβαρά προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ.

Η μεγάλη υστέρηση εσόδων, λόγω της κρίσης, αλλά και η καθυστέρηση καταβολής της κρατικής χρηματοδότησης, δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στον Οργανισμό.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει αποδώσει την κρατική χρηματοδότηση για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, ύψους 87

εκατομμυρίων ευρώ.

Τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας βρίσκονται σε μία διελκυστίνδα, με το Γενικό Λογιστήριο να κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ότι δεν κατέβαλε έγκαιρα το σχετικό αίτημα.

Η έλλειψη πόρων στον ΕΟΠΥΥ δεν είναι νέο φαινόμενο, αλλά στην παρούσα φάση, που η ρευστότητα αποτελεί το κυρίαρχο θέμα για την οικονομία, προκύπτει έντονος προβληματισμός σε πολίτες και παρόχους.

Όπως είναι φυσικό, στην περίπτωση που συνεχιστεί η στενότητα, ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε περικοπές παροχών ή θα μεταφέρει το κόστος στους παρόχους, καθυστερώντας την εξόφλησή τους.


Νοσοκομεία


Παρόμοιο θέμα είχε δημιουργηθεί τον προηγούμενο μήνα, με δημοσιεύματα να κάνουν τότε λόγο για περικοπές κατά 51% στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων.


Το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει ότι το θέμα ήταν τεχνικό και πως αντιμετωπίζεται από τα διαθέσιμα των νοσοκομείων.


Παραδέχεται, ωστόσο, ότι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων για το 2015 οριοθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση στο 1,38 δισ. ευρώ, έναντι 1,61 δισ. το 2014.


Το ποσό αυτό προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα, υγειονομικό, ορθοπεδικό υλικό, αντιδραστήρια, μισθοδοσία επικουρικού προσωπικού και υπηρεσίες.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons