Οι Ελληνες γιατροί ειναι καλύτεροι ή χειρότεροι από τους Γερμανούς συναδέλφους τους;

κλινικη γιατροίΠολλοί με ρωτάνε κατά καιρούς, σήμερα με ρώτησε ακόμα ένας, αν οι γιατροί που δουλεύουν στην Ελλάδα είναι καλύτεροι ή χειρότεροι από τους Γερμανούς συναδέλφους τους. Συνήθως δε, όσοι ρωτάνε συμπληρώνουν την ερώτηση με το σχόλιο “έχω ακούσει ότι οι γιατροί στην Ελλάδα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν” κλπ.
Λοιπόν. Για να τα ξεκαθαρίσουμε. Θα προσπαθήσω να απαντήσω ξεκάθαρα γιατί έχω κουραστεί να γράφω τα ίδια και τα ίδια αλλά κυρίως έχω βαρεθεί να ακούω παπαριές:
Οι γιατροί της Γερμανίας είναι κλάσεις ανώτεροι από τους γιατρούς στην Ελλάδα:
– Οι μεν είναι επιστήμονες (με τα καλά τους και τα κακά τους), οι δε τσαλαβουτάνε για να επιβιώσουν.
-Οι μεν έχουν ένα σύστημα υγείας (με τα καλά του και τα κακά του), για τους δε η λέξη σύστημα είναι άγνωστη λέξη (απλώς δουλεύουν, όσοι θέλουν, σε νοσηλευτικά ιδρύματα που υπάγονται σε δημόσιο φορέα υγείας, που δε θυμίζει σε καμιά περίπτωση και σε καμιά του εκφανση σύστημα).
– Οι μεν πουλάνε τον εαυτό τους, οι δε πουλάνε παπατζιλικι (έχω μερικές χιλιάδες παραδείγματα).

Ο μέσος λοιπόν γιατρός της Ελλάδας έχει πολλά πράγματα να ζηλέψει από το Γερμανό. Πάρα πολλά. Χαώδεις οι διαφορές. Γι αυτο καλά θα κάνει να τα ζηλέψει κιόλας. Αλλιώς δε θα γίνει ποτέ γιατρός. Θα μείνει πάντα πτυχιούχος ιατρικής.
Mιλάω για το μέσο γιατρό για να μην ακούσω τα βλακώδη επιχειρήματα που βασίζονται στην περιπτωσιολογία (του στυλ “εγώ ξέρω τον τάδε στον Ευαγγελισμό και είναι κορυφή”). Φυσικά και υπάρχουν και κάποιοι καλοί στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι από αυτούς έγιναν καλοί έξω, όσοι όχι αν πήγαιναν έξω θα είχαν γίνει σίγουρα καλύτεροι. Και αυτός ο κανόνας δεν έχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ εξαίρεση.]
Κάθε φορά λοιπόν που κάποιος μπαίνει σε νοσοκομείο του ΕΣΥ για να νοσηλευτεί, αντί να επιδίδεται σε φράσεις που απλά επιβεβαιώνουν τη μαλάκια που μας δέρνει ως λαό (πχ “εγώ σε πληρώνω”) ας θυμηθεί ποιο είναι το βασικότερό μας πρόβλημα: ότι αντί για να επιδιώξουμε να αντικρίσουμε την αλήθεια προτιμούσαμε, προτιμούμε και θα προτιμούμε να ομφαλοσκοπούμε.
ΥΓ: Για να μην είμαι άδικος υπάρχει και ένα κοινό μεταξύ των δυο: και οι Γερμανοί και οι Έλληνες είναι απολύτως επαρκείς για το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Μην το ξεχνάμε αυτό.
Marios Papadakis


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons