Γερμανία: Τι ισχύει στα φαρμακεία, ποιο το ωράριο, πόσα εφημερεύουνΠολύς λόγος γίνεται τελευταία για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων. Μετά το... χάος που έχει προκληθεί από τους νόμους Λοβέρδου και Γεωργιάδη, τα φαρμακεία στην Ελλάδα έχουν ένα εντελώς απελευθερωμένο ωράριο, κατά το οποίο ο καθένας ανοίγει και κλείνει όποτε ο ίδιος το επιθυμεί. Για να δούμε τι ισχύει στη Γερμανία.

Εκεί λοιπόν επικρατεί σταθερό ωράριο στα φαρμακεία από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή από τις 09:00 - 18:00. Μερικά φαρμακεία είναι κλειστά την Τετάρτη το απόγευμα. Τη νύχτα και το Σαββατοκύριακο εφημερεύουν πάντα διαφορετικά φαρμακεία. Οι εφημερίες είναι 24ωρες από τις 9 το πρωί έως τις 9 της επομένης.Εάν όμως, χρειαστεί να πάτε σε ένα φαρμακείο εκτός των κανονικών ωρών λειτουργίας, τότε θα πρέπει να πληρώσετε ένα πρόσθετο τέλος επείγοντος περιστατικού (περίπου 10% της τιμής του φαρμάκου). Η συμμετοχή, ωστόσο, για τα φάρμακα (με συνταγή γιατρού από το Ταμείο) δεν είναι ποσοστιαία, όπως στην Ελλάδα, αντίθετα φτάνει τα 5 ευρώ για κάθε συνταγή που εκτελείται.


Για να δούμε πόσα φαρμακεία εφημερεύουν πχ. το Σάββατο. Στην Νυρεμβέργη, η οποία έχει πληθυσμό μαζί με τα περίχωρα 510.000 κατοίκους (απογραφή 2012), εφημερεύουν μόλις 16 φαρμακεία από τις 9 το πρωί του Σαββάτου έως τις 9 το πρωί της Κυριακής.


Στο Μόναχο του οποίου ο πληθυσμός μαζί με τα περίχωρα είναι 1.378.000 (απογραφή 2012), εφημερεύουν 20 φαρμακεία από τις 9 το πρωί του Σαββάτου έως τις 9 το πρωί της Κυριακής.


Τα υπόλοιπα φαρμακεία στο διάστημα των εφημεριών παραμένουν υποχρεωτικώς κλειστά.


Στοιχεία από aponet.de και wikipedia


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons