Βαλαβάνη: «Εκβιασμός πίσω από το κομμένο ρεύμα στο Μαρούσι»

Σε απόπειρα εκβιασμού οφείλεται μεθόδευση της διακοπής της ηλεκτροδότησης στο κτήριο, στο οποίο στεγάζεται η εφορία μεγάλου πλούτου. Αυτή τη σοβαρή καταγγελία έκανε, μιλώντας στο «Mega», η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, που τόνισε ότι το Δημόσιο χάνει εκατομμύρια ευρώ από την διακοπή του ρεύματος.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της κυρίας Βαλαβάνη, εταιρείες που εδρεύουν εκεί απέφευγαν συστηματικά να πληρώνουν, θεωρώντας πως η ΔΕΗ δεν θα στερούσε το ρεύμα από ένα κτήριο, στο οποίο στεγάζονται τόσο νευραλγικές οικονομικές υπηρεσίες.   

Αυτό που οδήγησε στην διακοπή της παροχής ρεύματος στο κτίριο των 17 ορόφων ήταν κάποιοι ανεξόφλητοι λογαριασμοί. Στο κτίριο, στεγάζονται επιχειρήσεις, αλλά και φορείς οικονομικού ελέγχου μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και… τροφαντού πλούτου. Συγκεκριμένα, στον 7ο όροφο στεγάζεται το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το οποίο έχει αρμοδιότητα σε υποθέσεις, όπως η λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα του εξωτερικού. Επίσης, στον 17ο όροφο εδρεύει η εφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Το πρωί της Τετάρτης δυο εταιρείες – οφειλέτες, που χρωστούσαν 2 και 1,5 εκατ. ευρώ, έσπευσαν εκεί για να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Οι άνθρωποί τους όμως έφυγαν άπραγοι, καθώς οι υπολογιστές - και φυσικά το όλο σύστημα μηχανογράφησης- βρισκόταν εκτός ενεργείας, ελλείψει ρεύματος. Κι αυτά είναι μόνο δυο παραδείγματα… Το Δημόσιο χάνει χρήματα και μάλιστα σε μια περίοδο, κατά την οποία το τελευταίο που χρειάζεται είναι αυτό.

Η κυρία Βαλαβάνη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ρεύματος, επειδή οι εταιρείες που στεγάζονται στο κτήριο έχουν οφειλές ύψους 1,4  εκατ. ευρώ.  

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, για να διευθετηθεί το ζήτημα.  Κάλεσε τον διαχειριστή του κτηρίου να καταβάλει όποιο ποσό έχει συγκεντρωθεί από τους οφειλέτες στη ΔΕΗ, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα  η ηλεκτροδότηση. Προειδοποίησε με λήψη μέτρων, εάν ο διαχειριστής του κτηρίου δεν σπεύσει να διευθετήσει το θέμα.πηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons