Αυτός είναι ο καπετάνιος που ναυάγησε το αλιευτικό και πνίγηκαν 800 μετανάστες

Ο καπετάνιος του φορτωμένου με εκατοντάδες μετανάστες αλιευτικού που ναυάγησε στη Μεσόγειο είναι υπεύθυνος γι' αυτή την τραγωδία, λόγω των εσφαλμένων ελιγμών που έκανε και επειδή υπερφόρτωσε το σκάφος του, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Κατάνης (Σικελία).

Πρόκειται για τον 27χρονο Mohammed Ali Malek από την Τυνησία που βρισκόταν στο «τιμόνι» του αλιευτικού όταν ανατράπηκε, αφού συγκρούσθηκε με το πορτογαλικό φορτηγό πλοίο το οποίο έφθασε επιτόπου σε μια προσπάθεια διάσωσης, όμως το φορτηγό δεν ευθύνεται για το ναυάγιο. Tις φωτογραφίες δημοσίευσε η Daily Mail.
 

Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 2.000€

Οι αρχές της Ιταλίας συνέλαβαν και τον 27 Mahmud Bikhit από τη Συρία που εκτελούσε χρέη «υποπλοίαρχου».

Το ναυάγιο αυτό, το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων στοίχισε τη ζωή περίπου 800 ανθρώπων, έχει δύο κύριες αιτίες, εξήγησε η εισαγγελία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

"Από τη μια πλευρά, τους εσφαλμένους ελιγμούς που αποφασίσθηκαν από τον καπετάνιο του αλιευτικού που, στην προσπάθειά του να προσεγγίσει το φορτηγό, προκάλεσε το σύγκρουση μ' αυτό το μεγαλύτερο πλοίο".

"Από την άλλη πλευρά, την υπερφόρτωση του αλιευτικού με επιβάτες, το οποίο αποσταθεροποιήθηκε απ' αυτούς τους εσφαλμένους ελιγμούς και από τη μετατόπιση των μεταναστών που βρίσκονταν σ' αυτό", πρόσθεσε η εισαγγελία, υπογραμμίζοντας πως για τους λόγους αυτούς το αλιευτικό "ανατράπηκε".

Η εισαγγελία διευκρινίζει πάντως ότι το πορτογαλικό φορτηγό, το οποίο ήταν το πρώτο που έσπευσε μετά το σήμα κινδύνου που εστάλη από το αλιευτικό τη νύκτα του Σαββάτου προς την Κυριακή στα ανοικτά της Λιβύης, "δεν συνέβαλε σε τίποτε" σ' αυτή την τραγωδία.

Η εισαγγελία της Κατάνης δεν αποκλείει και την πιθανότητα να ανασυρθεί το αλιευτικό από τον βυθό της θάλασσας, αν θεωρηθεί ότι μπορεί έτσι να συλλεγούν νέα σημαντικά στοιχεία για την πρόοδο των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, η κυβέρνηση Ρέντσι, στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πέμπτη, προτίθεται να ζητήσει, μεταξύ των άλλων την ενίσχυση της επιχείρησης Triton με την προώθηση των πλοίων μέχρι τα όρια των λιβυκών χωρικών υδάτων.

Θεωρείται πιθανή επίσης η ουσιαστική εφαρμογή των κανόνων της Διεθνούς Συνθήκης κατά της Πειρατείας, η οποία προβλέπει την δυνατότητα αντίδρασης της Ακτοφυλακής και του Πολεμικού Ναυτικού σε περίπτωση που οι δουλέμποροι ανοίξουν πυρ, όπως έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Το Ποντίκιπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons