8η έκθεση φωτογραφίας στο 3ο ΕΠΑΛ της Σιβιτανιδείου Σχολής

εκθεση

ΜΕΡΕΣ   ΤΟΥ  2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η  Σιβιτανίδειος  Δημόσια Σχολή  Τεχνών και Επαγγελμάτων και το 3ο ΕΠΑΛ της Σχολής οργανώνουν για μια ακόμη χρονιά  Έκθεση μαθητικής φωτογραφίας  με θέμα «Μέρες του 2014» στην οποία παρουσιάζονται οι συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που προκήρυξε το 3ο  ΕΠΑΛ κατά τη διάρκεια  της σχολικής  χρονιάς  που προηγήθηκε.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 207 μαθητές και μαθήτριες από 87 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη τη χώρα. Η έκθεση που περιλαμβάνει 70 περίπου από τις συμμετοχές αυτές θα εγκαινιαστεί στις 27 Απριλίου 2015 στις 7.30 μ.μ., οπότε θα απονεμηθούν τα σχετικά βραβεία, και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Ο χώρος της έκθεσης θα είναι και πάλι το Μηχανουργείο της Σχολής, ένας χώρος μοναδικός και ιστορικός, ένα έκθεμα από μόνος του. Η Σιβιτανίδειος  Σχολή στεγάζεται στην Καλλιθέα, στην οδό Θεσσαλονίκης  151,  ακριβώς έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό.

Οι μέρες του 2014 θα μπορούσαν να είναι μέρες του 2013 ή του 2015 χωρίς αυτό να αλλάζει εντυπωσιακά τη θεματολογία αυτής της έκθεσης ,  αφού το γεγονός που κυριαρχεί στη ζωή μας την τελευταία πενταετία είναι η οικονομική κρίση της χώρας και οι δραματικές αλλαγές που επέφερε.

Ο χρόνος όμως που περνά φέρνει και μικρές αλλά σημαντικές μετατοπίσεις στον τρόπο με τον οποίο αξιολογείται αυτή η πραγματικότητα και στα συναισθήματα που γεννά. Ο αρχικός αιφνιδιασμός, ο θυμός,  η λύπη, η απελπισία, σιγά  σιγά  παραχωρούν τη θέση τους στη ρεαλιστική θεώρηση, στη μαχητική απόφαση και τελικά στην ελπίδα.

Είναι αυτονόητο ότι  η ελπίδα  δεν μπορεί παρά να αποτελεί τη διακήρυξη των νέων ανθρώπων κι ότι αποτελεί χρέος όλης της κοινωνίας, αλλά κυρίως του θεσμού του σχολείου να στερεώσει  το πλαίσιο που θα περιφρουρήσει τη δικαίωσή της.

μελλισα

εκθεση

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώπηγή: alfavita.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons