Έρχονται άμεσα 6.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας

προσληψεις Επίσπευση της πρόσληψης 6000 ατόμων στο χώρο της Υγείας αποφάσισαν από κοινού ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός.

Συγκριμένα, η σχετική ανακοίνωση έγινε μετά από συνάντηση με τον αναπληρωτή με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη.

Την ίδια στιγμή, όσον αφορά στους ανασφάλιστους, ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο αύξηση του εισοδηματικού ορίου από τα 6.000 στα 12.000 ώστε να έχουν πρόασβαση περισσότεροι πολίτες στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Που θα γίνουν οι προσλήψεις

Όπως διευκρινίστηκε οι θέσεις αφορούν:

4.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, που έχει

ήδη προαναγγείλει το υπουργείο Υγείας ότι θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2015

1.500 επικουρικούς εργαζομένους, από τους οποίους οι 700 θα είναι γιατροί

Οι προσλήψεις θα γίνουν εκεί που υπάρχουν ελλείψεις και κενά, και κυρίως σε Δυτική Μακεδονία και Θράκη, στα νησιά και στη Θεσπρωτία. Προτεραιότητα θα είναι η στελέχωση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), με στόχο να λειτουργήσουν δομές με συνολικά 150 κλίνες που παραμένουν κλειστές.

Με βάση τα όσα αποφασίστηκαν , η θητεία του επικουρικού προσωπικού σε περιοχές εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης γίνεται διετής από ετήσια που είναι σήμερα.

Νέες σημαντικές παράμετροι είναι ότι για την πρόσληψη θα λαμβάνεται υπόψη και η εντοπιότητα του εργαζόμενου, ενώ θα θεσπιστούν και κίνητρα για τους γιατρούς (στέγαση-σίτιση) για να υπηρετήσουν σε παραμεθόριες περιοχές.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, ετέθη και το ζήτημα των διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναζητά νομική λύση για όσους έχει αποφασίσει να αντικαταστήσει και αρνούνται να παραιτηθούν.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons