Η Ένωση των γενικών γιατρών διαμαρτύρεται για την περικοπή του κονδυλίου για εφημερίες στα Κέντρα Υγείας της 6ης ΥΠΕ


Για την μείωση του κονδυλίου το οποίο αφορά την αποπληρωμή των εφημεριών των γιατρών στα Κέντρα Υγείας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) διαμαρτύρεται εντόνως την Παρασκευή 3 Απριλίου η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής, με επιστολή του Δ.Σ. της Ένωσης προς τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης Αργύρης Μαριόλης και ο γενικό γραμματέας της Ένωσης Ευάγγελος Φραγκούλης.Συγκεκριμένα, η επιστολή του Δ.Σ. της Ένωσης έχει ως εξής:"Με έκπληξη και μεγάλη αγανάκτηση συνάμα πληροφορηθήκαμε το γεγονός, της εξωπραγματικής μείωσης, του χρηματικού κονδυλίου, που αφορά Εφημερίες Ιατρών στα Κέντρα Υγείας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Στην απευκταία περίπτωση, που εφαρμοσθεί η εν λόγω περικοπή, αντιλαμβάνεστε, ότι ισοδυναμεί με «κλείσιμο» των Κέντρων Υγείας, δεδομένου ότι πλέον δεν θα δύνανται πρακτικά οι Ιατροί να εφημερεύουν.


Φυσικά γνωρίζετε, ότι κατά του τρείς (3) προηγούμενους μήνες (Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο), οι Εφημερίες των Ιατρών έλαβαν χώρα κανονικά, κατά συνέπεια οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές, οι οποίες θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να καταβληθούν στους δικαιούχους.Ήδη κατά την τελευταία διετία, οι αλλεπάλληλες περικοπές στις αποδοχές των Ιατρών, έχουν οδηγήσει τη λειτουργία των Μονάδων σε οριακό σημείο. Ως εκ τούτου φρονούμε, ότι περαιτέρω περικοπές θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην παύση κατ΄ ουσίαν της λειτουργίας τους, αφού δεν θα δύνανται πλέον να παρέχουν υπηρεσίες προς τον πολίτη. Να είστε βέβαιος, ότι τέτοιου είδους πρακτικές, δεν θα γίνουν δεκτές αμαχητί! Είμαστε διατεθειμένοι σε περίπτωση, που χρειασθεί, να προβάλλουμε σθεναρότερη αντίσταση, προκειμένου να αποτρέψουμε την παύση της λειτουργίας των Μονάδων μας.Αντιλαμβάνεσθε δε, τον αντίκτυπο που θα έχει στην δοκιμαζόμενη Ελληνική κοινωνία, η απώλεια της δυνατότητας παροχών υπηρεσιών Υγείας.Ζητάμε άμεσα συνάντηση, προκειμένου να υπάρξει άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φλέγοντος ζητήματος".


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons