Καταργήθηκε το “εισιτήριο” των 5 ευρώ στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων


Στην κατάργηση του “εισιτηρίου” των 5 ευρώ για εξέταση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, προχώρησε η κυβέρνηση.Η Κοινή Υπουργική Απόφαση δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (παρατίθεται πιο κάτω) και υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα (φωτό αριστερά), τον υπουργό Εργασίας Παναγιώτη Σκουρλέτη (φωτό μέσο) και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό (φωτό δεξιά).

Η σχετική διάταξη αναφέρει τα εξής:

“Καταργούμε την αριθμ. Υ3Α/ΓΠ/οικ. 7829/Φ.15/1991(ΦΕΚ 514/Β΄) κοινή υπουργική απόφαση 'Καθορισμός αμοιβής εξέταστρων εξωτερικών ιατρείων νοσηλευτικών Ιιρυμάτων' στο σύνολό της, όπως ισχύει και την παράγραφο 1 της αριθμ. Υ3α/ΓΠ.οικ. 88618/11−09−2002 (ΦΕΚ 1223/Β΄) κοινής υπουργικής απόφασης 'Καθορισμός αμοιβής στα Κέντρα Υγείας για τις παρεχόμενες από αυτά υπηρεσίες', όπως αυτή ισχύει.

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως”.

Η κατάργηση του “πεντάευρου” αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, μαζί με την κατάργηση της επιβάρυνσης του 1 ευρώ ανά συνταγή του ΕΟΠΥΥ.

Το “εισιτήριο” απέφερε στα ταμεία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Πιο δύσκολη θα είναι η απόφαση για κατάργηση του 1 ευρώ, το οποίο αποδίδει ετησίως στον ΕΟΠΥΥ 60 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε το πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.


Βαρνάβας


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας σχολίασε ως εξής την κατάργηση του “πεντάευρου”:

“Το 1991, πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υπουργός Υγείας η Μαριέτα Γιαννάκου και αναπληρωτής υπουργός ο Γιώργος Σούρλας.

Στις 28 Ιουνίου του 1991, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η πρώτη υπουργική Απόφαση που επέβαλε εισιτήριο 1.000 δραχμών για την είσοδο των ασθενών στα νοσοκομεία.

Η απόφαση ελάχιστα εφαρμόστηκε, μέχρι την έλευση του Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας.

Τότε, εν μέσω μνημονίων και ανθρωπιστικής κρίσης, άρχισε πογκρόμ καταδίωξης των ασθενών για να εισπραχτεί το 5ευρω.

Μάλιστα, ορισμένοι διοικητές το αύξησαν αυθαίρετα ακόμη και στα 20 ευρώ!

Έγιναν δεκάδες κινητοποιήσεις από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, αποκλείοντας τα ταμεία των νοσοκομείων και ενημερώνοντας τους ασθενείς πως δεν έχουν καμία υποχρέωση να πληρώνουν για τρίτη φορά υπηρεσίες, που έχουν ήδη πληρώσει μέσω των ασφαλιστικών τους εισφορών και της γενικής φορολογίας.

Και ήγγικε το πλήρωμα του χρόνου, την 1η Απριλίου 2015 να καταργηθεί νομοθετικά το πεντάευρο.

Χαιρόμαστε ειλικρινά όταν οι αγώνες και οι προσδοκίες μας δικαιώνονται, έστω σε ζητήματα μικρού κόστους αλλά μεγάλης ηθικής και πολιτικής αξίας”.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons