Πώς θα γίνουν οι 4.500 προσλήψεις στην Υγεία

γιατροί εσυ Άμεσα προσλαμβάνονται 800 επικουρικοί γιατροί με 12μηνες ή 24μηνες συμβάσεις για τα νησιά, Δυτική Θράκη και Μακεδονία και Θεσπρωτία

Το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων στον χώρο της υγείας κατήρτισαν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, στη διάρκεια συνάντησή τους την Τετάρτη.

Όπως ανακοίνωσαν, η διαδικασία για την κάλυψη των 4.500 προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού θα προχωρά σταδιακά – όπως άλλωστε εξήγγειλε και ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας την περασμένη Πέμπτη κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας- και με γνώμονα τις ανάγκες του συστήματος υγείας.

Άμεσα θα γίνουν οι προσλήψεις 800 επικουρικών γιατρών οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε μονάδες

υγείας των νησιών, της Δυτικής Θράκης και Μακεδονίας και της Θεσπρωτίας. Σημειώνεται ότι οι επικουρικοί είναι ουσιαστικά οι “συμβασιούχοι” γιατροί του ΕΣΥ καθώς διορίζονται για 12 ή 24 μήνες.

Όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr, δρομολογείται νομοθετική ρύθμιση για την τοποθέτηση επικουρικών γιατρών. Σύμφωνα με το ισχύον σύστημα, τηρείται μια ενιαία λίστα από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας για τις κενές θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ και βάσει αυτής γίνονται οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων επικουρικών γιατρών. Στην πράξη το σύστημα αυτό αποδεικνύεται αρκετά χρονοβόρο καθώς μπορεί να παρέλθουν και τέσσερις μήνες μέχρι να τοποθετηθεί τελικά ο επικουρικός γιατρός στην αναγκαία θέση.

Με το νέο τρόπο τοποθέτησης επικουρικών, κάθε Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) θα καταρτίζει ξεχωριστό κατάλογο με τις θέσεις επικουρικών γιατρών που χρειάζεται ανά ειδικότητα και παράλληλα θα τηρεί ξεχωριστή λίστα με τις αιτήσεις των υποψηφίων γιατρών ώστε η διαδικασία να «αποκεντρωθεί» και συνεπώς να επιταχυνθεί.

Σε ότι αφορά τις 4.500 προσλήψεις που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, διευκρινίστηκε ότι οι 1.012 εξ αυτών αφορούν σε προσλήψεις που είχαν ήδη εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Καραβοκύρης ανέφερε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου οι προσλήψεις στην υγεία να γίνουν κατά προτεραιότητα, αφού πράγματι οι ανάγκες είναι μεγάλες στο ΕΣΥ.

Νοσηλευτές: θετικές οι εξαγγελίες για προσλήψεις στο ΕΣΥ

Ενθαρρυντικές χαρακτηρίζουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών για προσλήψεις νοσηλευτών στην Υγεία οι εκπρόσωποι των συγκεκριμένων επαγγελματιών υγείας στο ΕΣΥ.

«Μέχρι σήμερα ακούγαμε μόνο για προσλήψεις γιατρών και λοιπού διοικητικού προσωπικού και δεν λάμβαναν υπόψη την αντικειμενική ανάγκη πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού στις υποστελεχωμένες μονάδες του ΕΣΥ. Στους πρόσφατους διορισμούς στις Υγειονομικές Περιφέρειες, τα νομικά πρόσωπα και τις δομές του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ, απουσίαζαν αδικαιολόγητα και αισθητά οι Νοσηλευτές ή άλλοι σχετικοί με τη διοίκηση των υπηρεσιών υγείας επιστήμονες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) ΕΣΥ και καλωσορίζουν τις ανακοινώσεις για τις προσλήψεις στο σύστημα υγείας.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons