Α. Τσίπρας: Προσλήψεις 4,5 χιλ. γιατρών και νοσηλευτών

Τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής της Υγείας που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε συγκεκριμένα την πρόσληψη 4.500 γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού σε δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας, εκ των οποίων οι 700 θα τοποθετηθούν σε περιοχές όπου υπάρχει άμεση ανάγκη, όπως σε νησιά, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσπρωτία και τη Θράκη.Ο Α. Τσίπρας υποσχέθηκε ακόμη την ισότιμη πρόσβαση του πληθυσμού στο σύστημα Υγείας και διεύρυνση των παροχών σε διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα και στο πρόγραμμα εμβολιασμού, και για ανασφάλιστους και για ασφαλισμένους πολίτες.Στα υπόλοιπα μέτρα που ανακοίνωσε, περιλαμβάνονται:

- Αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ.- Διασφάλιση της λειτουργίας των μονάδων εντατικής θεραπείας.- Διασφάλιση λειτουργίας των ογκολογικών νοσοκομείων και των μονάδων ψυχικής υγείας.- Ηλεκτρονικός φάκελος υγείας.- Αξιοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων στο δημόσιο σύστημα υγείας, σε περιοχές της άγονης γραμμής.- Παροχή κινήτρων σε γιατρούς για τη στελέχωση των απομακρυσμένων περιοχών και εξειδικευμένα προγράμματα τηλεϊατρικής.

- Διασύνδεση πληροφοριακών συστημάτων στα δημόσια νοσοκομεία για την καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς και σπατάλης.Όσον αφορά στο φάρμακο, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα δοθούν κίνητρα για την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου, της ανταγωνιστικότητάς της και των εξαγωγών, ενώ παράλληλα, ο ΕΟΦ θα αναβαθμιστεί.Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός πως ο Πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε αύξηση των προϋπολογισμών για την Υγεία, ούτε τρόπους για την ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ, όπως αρχικά αναμενόταν. Τόνισε, ωστόσο, ότι η Υγεία από θύμα της λιτότητας θα πρέπει να γίνει ξανά θεμελιώδες δικαίωμα, σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ανατροπή των παθογενειών, των στρεβλώσεων και των κοινωνικών ερειπίων που άφησε πίσω του το μνημόνιο στο χώρο της Υγείας.Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής τόνισε ότι η κυβέρνηση εξαντλεί τα περιθώρια των υστερημάτων της οικονομίας για να «αιμοδοτήσει» το σύστημα υγείας, ενώ έκανε λόγο για υγειονομική φτώχεια και πλήρη κατάρρευση της περίθαλψης.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons